2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Sós Csaba: Muszáj úgy gondolkozni, hogy jövőre olimpia lesz

A szövetségi kapitány szerint az úszóknak muszáj azzal a tudattal készülniük, hogy jövőre meg tudják rendezni az idén nyárról a koronavírus-járvány miatt elhalasztott tokiói olimpiát.

  • Sós Csaba: Muszáj úgy gondolkozni, hogy jövőre olimpia lesz

"Bizakodó vagyok, de nem is lehetek más, hiszek továbbra is abban, hogy meg lesz tartva az olimpia" - fogalmazott Sós Csaba pénteken az M4 Sport Sporthíradó című műsorában. - "Annál nincs rosszabb, mint ha mi arra számítunk, hogy nem lesz olimpia, és lesz. Ennél sokkal jobb, ha arra számítunk, hogy lesz, és mégse lesz, akkor legalább felkészülten várjuk. Hinni kell benne, ez a dolgunk."

A szövetségi kapitány kifejtette, az éves felkészülés - mint rendszerint - szeptemberben elindult, mindenki edzésben van és "kőkeményen készül". A követőző időszakban a decemberi országos bajnokság rendezése tűnik biztosnak, valamint a tíz csapat részvételével induló Nemzetközi Úszóliga (ISL). A buborékban, nézők nélkül sorra kerülő sorozatban kilenc magyar úszó lesz érdekelt. Sós Csaba kiemelte: az üres lelátók Magyarországon még más helyszíneknél is hátrányosabb helyzetet jelentenek, a nézők plusza hiányozni fog a versenyzőknek.

"A semminél azonban mindenképpen jobb, hiszen valamiféle versenyhelyzet" - tette hozzá.

A szövetségi kapitány megemlítette, különböző hírek keringenek arról, mikor lesz meg a vakcina, s mint mondta, szerinte ennek megléte véget vet majd a jelenlegi, bizonytalan helyzetnek, addig viszont ezzel kell számolni. Hozzáfűzte: noha az úszók nem szeretik a kiszámíthatatlan, bizonytalan szituációt, de tudomásul kell venni, hogy most ez van.

"Muszáj úgy gondolkozni, hogy jövőre a megfelelő időben olimpia lesz" - szögezte le Sós Csaba.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!