2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Sorra szólalnak meg a politikusok a tanártüntetés után

Megérkeztek a reakciók a Karmelitánál történt erőszakos kordonbontásra az ellenzéki politikusoktól.

  • Sorra szólalnak meg a politikusok a tanártüntetés után

A párt nélküli Hadházi Ákos szerint, a "kerítés a hatalom propagandagépezetét védi". Az LMP viszont azt állítja: az események csak ártottak a pedagógusoknak, mindeközben a Momentum: egyenesen gyermekellenességgel vádolja a kormányt.

A hős rendőrök gyerekeket fújnak le könnygázzal, mert lebontottak egy törvénytelenül felhúzott kerítést – így kezdte a politikusok kommenáradatát Hadházi Ákos. A baloldal szinte összes pártjában megfordult politikus szerint a kerítés a hatalom és a propagandagépezet központját védi.

Minden ellenzéki politikusnak a pedagógusok ügye mellett és a tanárok mögött kell állnia, de semmiképp előttük – reagált az LMP társelnöke. Ungár Péter szerint ami a Karmelitánál történt: csak árt a pedagógusoknak.

Jámbor András közösségi oldalán egy videót is megosztott, melyben jól látható, hogy a politikus tiszta erejéből a két kezével és a testével is próbálja feldönteni a kordont és a hatóság embereit. Szerinte szükségtelen volt a könnygáz bevetése.

A Momentumos Donáth Anna – pont akinek a saját pártja indította el a kordonbontást - sem hagyta szó nélkül a hétfői akciót. Gyermekellenességgel vádolta a magyar kormányt.

Budapest főpolgármestere pedig úgy reagált: „A státusztörvény elfogadhatatlan!”

Budapest mindenkié! Jött a Fidesz frakcióvezetőjének a válasza. Kocsis Máté azt írta: A fővárosi gyalogosok nem használhatják a Lánchidat, de a sorosista tüntetők viszont igen.

Baloldali politikusok már nagyon rég óta próbálnak rátelepedni különböző demonstrációkra. Mivel mögöttük tömeg nincsen, ezért megpróbálnak odamenni, ahol tömeg van, ott csinálnak egy szelfit és utána meg hátba szúrják a pedagógusokat – értékelte a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára. Rétvári Bence emlékeztetett: a kormány uniós vállalásokat tett épp a béremelés érdekében, az ellenzék azonban mindenképp megakadályozná a források megérkezését.

Bár a baloldali pártok nem szavazták meg ezeket a parlamentben, ott is próbálták akadályozni az uniós források érkezését és ezzel a pedagógus béremelést. Mi ezeket a vállalásainkat teljesítettük. Nem rajtunk múlik. Ha csak rajtunk múlna, a holnapi napon ezek a források megérkezhetnének, hiszen Magyarország minden vállalását teljesítette. Jól láthatóan a magyar baloldal és Brüsszel politikai okokból hátráltatja azt, hogy a pedagógus béremeléshez szükséges források a magyar pedagógusok rendelkezésére álljanak – fogalmazott Rétvári Bence.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!