2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:10

Soros-ügynökök, homo brüsszelicus, cicapárttá vedlett radikálisok

Hír TV

2017. november 12., vasárnap 16:52, frissítve: vasárnap 22:02

Papírforma a Fidesz-kongresszuson: újabb két évig vezetheti a kormánypártot Orbán Viktor, aki egyedüli jelöltként indult az elnöki tisztségért.

Pelczné Gáll Ildikó helyére Novák Katalin családügyi államtitkárt választották, a másik 3 alelnököt, Németh Szilárdot, Gulyás Gergelyt és Kubatov Gábort megerősítették posztjukon.

A miniszterelnök szerint nem kormányváltó, hanem ellenzékváltó hangulat uralkodik az országban.

„A 2018-as választások tétje nagyobb, mint a 2014-esé volt. Még négy év munka kell ahhoz, hogy megerősítsük az eddigi eredményeket úgy, hogy azok már visszafordíthatatlanokká váljanak” – mondta.

 

Beszédében a miniszterelnök továbbszőtte az úgynevezett Soros-tervet – szerinte az amerikai üzletember birodalma már a Fidesz-kormányt is el akarja takarítani az útból.

„Ne kerteljünk, a Soros-terv végrehajtásának érdekében egész Európában el akarják takarítani az útból a nemzeti érdekeket képviselő kormányokat, ideértve bennünket is. Soros civil szervezetei az elmúlt években behálózták az európai döntéshozatal összes meghatározó fórumát. Jelen vannak egyes magyar pártok hátországaiban is” – fogalmazott a miniszterelnök.

A beszédben október 23-a után visszaköszönt az uniós elit kemény bírálata. A migrációt a Soros Györggyel együttműködő homo brüsszelicus politikai eszközének tartja a Fidesz elnöke.  

 

„Van itt egy új, modern, soha nem látott fajtája a politikának. Ennek középpontjában a kultúrájából, nemzeti, vallási és nemi identitásából kiforgatott, ösztönvilágára visszabontott ember áll. Az új idők új embertípusa maga a homo brüsszelicus. Mondjuk ki, hogy meggyőződésünk szerint az élet természetes rendjét elvető, a nemzeti közösségek életjogát elvitató politika – eddigi tapasztalataink szerint – függetlenül kiagyalóiknak műveltségétől és moralizáló jó szándékától, Európában mindig barbársághoz vezetett. Mondjuk ki, hogy felfogásunk szerint az emberek közti legfontosabb kapocs – a biológia törvényein túl – az a szellemi természetű kötelék, amit nemzetnek nevezünk” – jelentette ki a kormányfő.

Orbán Viktor az ellenzéknek is odaszólt, úgy fogalmazott, ők ugyan nyitottak az együttműködésre, de a jelenlegi pártokkal nem lehet.

„Könnyen belátható, hogy összeroskadó és önmarcangolásba süllyedt szocialistákkal és pénzért és hatalomért mindenre képes, nemzeti radikálisokból cicapárttá vedlett alakulatokkal nem lehet se tartóssá, se visszafordíthatatlanná tenni a mindennapi élet biztonságát” – mondta a miniszterelnök.

Orbán Viktor azzal zárta a beszédet, hogy a mai Fidesz annyira azonos az 1988-as Fidesszel, amennyire egy 30 éves ember azonos újszülött önmagával.

LMP: Orbán Viktor a múlt embere

Szél Bernadett, az LMP miniszterelnök-jelöltje közleményben reagált a miniszterelnök beszédére.

„A jelenlegi miniszterelnök beszéde csupán egy újabb gyenge próbálkozás volt arra, hogy elfedje: kormányzása képtelen a 21. század problémáit kezelni.  Az elmúlt hét évben Orbán Viktor kormányzása rossz béreket, leépülő oktatást, lerobbant kórházakat és soha nem látott korrupciós mélys​é​get hozott Magyarországnak. Az LMP kormányon megújítja Magyarországot, mi  a Fidesszel ellentétben ugyanis  nem csak beszélünk a magyar munkavállalókról, miközben hagyják, hogy kihasználjak őket, hanem velük együtt és értük dolgozunk – a tisztességes megélhetésért” – fogalmazott Szél Bernadett.  

Együtt: Orbán vezetésévet hazánk jövőjét éljük fel

Juhász Péter, az Együtt elnöke szerint a valódi problémák megoldása helyett hazudozásra és valóságtagadásra futotta Orbántól.

„Orbán Viktor még maradibb és még bezárkózóbb beszédében ismét bebizonyította, hogy fél a modern, szabad és fejlődő világtól, nem tud semmi újat mondani, csak és kizárólag ugyanazon kirekesztő, nyugat-ellenes és szabadságkorlátozó butaságokat szajkózza. A miniszterelnököt a hétköznapi magyarok problémái immár egyáltalán nem érdeklik, csak folyamatos harcot hirdet mindenki ellen, aki nem a Fidesz szavazója. Mivel nincsen semmilyen megoldása a valós problémákra, az egészségügyre, az oktatásra, az elvándorlásra, ezért ezekről egy szót sem ejt, inkább hamis ellenségképek gyártásával próbál Magyarország megmentőjének szerepében tetszelegni. Azonban jól látszik már: Orbánnak fogalma sincs mitől lesznek Magyarország polgárai boldogabbak, sikeresebbek a mindennapok során” – reagált Juhász Péter.

Jobbik: Orbán Viktor nem Magyarországért aggódik, hanem kizárólag a saját hatalmáért

Vona Gábor, a Jobbik elnöke szerint  Orbán Viktor magát hol Magyarország, hol egész Európa megmentőjének akarja láttatni, és megtagad mindent és mindenkit, aki nem ért egyet az állampárttal.

„A XX. század utolsó politikusaként még egyszer megpróbálta gyűlöletre uszítva mozgósítani a Fidesz szavazóit, a társadalom döntő többségét kitevő kormányváltó szavazókat ugyanakkor példátlan módon megtagadta, ezzel is bizonyítva, hogy nem Magyarország, kizárólag a Fidesz-szavazók miniszterelnöke kíván lenni. Az ő képviseletükre sem alkalmas az, aki letagadja a növekvő szegénységet, aki nem beszél az elvándorlásról, az egészségügyről, oktatásról, a mindent megnyomorító korrupcióról, és aki elhallgatja, hogy eddig egyedül a Fidesz telepített be 20 ezer migránst a kötvényekkel Magyarországra, senki más, de még azon is nyerészkedtek. Orbán Viktor ma tovább mélyítette az árkot magyar és magyar között. A Jobbikra vár, hogy ezeket az árkokat betemesse, kiegyezést ajánlva minden honfitársunknak párthovatartozástól függetlenül” – írta közleményében Vona Gábor.

 

A teljes beszédet itt tekintheti meg:

 

 

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!