2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Soros informatikai eszközökkel is befolyásol választásokat

Mint ismert, úgy egy hétig nem volt hivatalos eredménye a február 3-i iowai demokrata jelölőgyűlésnek, amely botrány is mutatja, hogy mennyire sérülékeny a rendszer.

  • Soros informatikai eszközökkel is befolyásol választásokat

Ahogy arról már beszámoltunk, az elektronikus szavazórendszerek megjelenésével a választási ciklusok során olyan hírek jelennek meg, amelyek szerint a választások eredményéhez komoly befektetéssel bíró egyének vagy csoportok birtokolják vagy ellenőrzik azokat a gépeket, amelyek rögzítik és számolják a szavazatokat - és ezek a pártok arra fogják használni képességeiket, hogy „becsavarják” az általuk ellenőrzött szavazási rendszereket annak biztosítása érdekében, hogy a választási eredmény megfeleljen az általuk preferált személy érdekeinek - olvasható a tuzfalcsoport.blogstar.hu oldalon.

Sajtóhírek szerint a problémát okozó IowaReporter nevű alkalmazás végső soron nem befolyásolja az iowai jelölőgyűlés szavazatainak összegzését, amelyeket papíralapú szavazatokkal és más dokumentumokkal is ellenőriznek. Az alkalmazás kudarca - és ennek a kudarcnak a széles körű figyelme - káoszt teremtett a választás éjszakáján, amelyet spekulációk, összeesküvés-elméletek és politikai küzdelmek követtek. Annak érdekében, hogy megpróbálják leküzdeni ezt a téves információt, teljesen átláthatóvá kell tenniük ezt az alkalmazást.

Közvetlenül a komplikáció felmerülését követően az alkalmazás háttér-kiszolgálóit és fiókjait irányító Shadow megerősítette, hogy offline állapotba került. [A Shadow Inc. vezérigazgatója, Gerard Niemira] hangsúlyozta, hogy a választópolgárok adatai nem érhetők el az alkalmazásból vagy az általa használt adatbázisokból. Amit közzétettek, egy olyan közömbös alkalmazás, amelyet már nem használnak választásokra, és amely már nem kapcsolódik a háttér-kiszolgálókhoz vagy szolgáltatásokhoz. És itt jutunk el egy érdekes fejleményhez, jelesül, hogy az USA szövetségi nyilvántartások azt mutatják, hogy Soros György az alkalmazás legnagyobb finanszírozója, amelyet az iowai Demokrata Párt használt a múlt hétfői jelölőgyűlésen.

Az adatok egyértelműen azt mutatják, hogy Soros adományozott a National Democratic Rediscricting Committee-nak, a Barack Obama volt igazságügyminisztere, Eric Holder vezetésével ellátott csoportnak, amely kapcsolatba hozható az iowai voksolással is.  Soros 2,6 millió dollárt adományozott a Shadow Inc.-nek, amely létrehozta a jelölőgyűlésen használt alkalmazást az iowai Demokrata Párt számára, sőt a sikertelen iowai jelölőgyűlés alkalmazás mögött álló társaság legnagyobb adományozója George Soros ”- írta az egyik Twitter-felhasználó, megosztva egy képet a diagramról.

Megjelentek persze cáfolatok is, amelyek szerint a szövetségi kampánynyilvántartások azt mutatják, hogy a National Democratic Rediscricting Committee 2018-ban 2 millió dollárt adott a PACRONYM számára. A PACRONYM az Acronym liberális csoport által létrehozott politikai akcióbizottság, amely tavaly segítette a Shadow Inc. elindítását és finanszírozását. Közvetlenül tehát Soros nem adott egy fillért sem a PACRONYM-nek, sem a Shadow Inc-nek. Nem ez lenne azonban az első eset, hogy Soros valamit nem közvetlenül befolyásol választási ügyekben.

Ami a National Democratic Rediscricting Committee nevű csoportot illeti,  a szervezet nem állítja, hogy bármelyik elnökjelöltnek kedvezne, de köztudott, hogy a vezetésük inkább a mérsékelt demokratákat favorizálja, szemben Bernie Sanders és Elizabeth Warren szenátorok támogatásával. Nem meglepő továbbá, hogy a jelöltek közül mind Joe Biden volt alelnök, mind Amy Klobuchar szenátor tavaly szerződést kötött a Shadow Inc.-vel.  Biden csak negyedik lett az első államban, ahol tehát egy hete nem hirdettek eredményt…

Hazánkban is megfigyelhető ugyanakkor egy tendencia, amely úgy összegezhető, hogy Soros György hálózatán keresztül folyamatos figyelemmel kíséri a magyarországi választási informatikai rendszert. Az általa támogatott médiumok zászlóshajója már a Soros számára bukásként értékelhető 2018-as országgyűlési választásokat követően elkezdett sündörögni a téma körül, számukra 2018 április 8. után világossá vált, hogy a magyar állam nem képes megszervezni, hogy az összes szavazókörben hozzáértő emberek bonyolítsák le a választást. (A hazánkba telepített NGO-k ezt is bizonyára jobban tudnák…) Az első ezzel foglalkozó írás olyan sommás (komikus) megállapításokat tesz, hogy egy szűk hálózat tartja ellenőrzés alatt a választási informatikai rendszert kiszolgáló cégeket - írja a portál.

Egy évvel később már azt sérelmezi, hogy – kérem figyeljenek – a választási rendszert kiszolgáló cégek közül több is kapcsolatban áll vagy állt a Fradival, a T-Systems például az FTC egyik szponzora. A klub elnöke Kubatov Gábor Fidesz-pártigazgató/korábbi kampányigazgató, akihez a tavalyi választás után két nappal beugrott Orbán, hogy megköszönje a Fradi támogatását. Arról nem írtak, hogy az a kedves olvasó, aki fizetett egy Fradi-bérletért mennyire van benne ebben a titokzatos összefonódásban…

A Soros-blog fenti sületlenségei ugyanakkor nem képesek elfedni azt a tényt, hogy Soros György igenis törekszik arra, hogy a világ több pontján, illetve Magyarországon is különböző eszközökkel befolyást gyakoroljon a választási folyamatokra és az csak a szuverén nemzetállam immunrendszerén és ingerküszöbén, na meg persze a hatékony elhárítási szervezet munkájának színvonalán múlik, hogy ezt mennyire sikeresen tudja megvalósítani.

Tűzfal csoport

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!