2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Belföld

„Soros embereire bukkantam, ami maga a rém”

Túlságosan balra tolódott a Jobbik, ennek pedig ékes jele, hogy a párt a nemzetközi kapcsolatok építése céljából Soros-szervezetek segítségét veszi igénybe – erről beszélt a Hír TV Magyarország élőben című műsorában Volner János. A Jobbik-frakcióból kizárt politikus visszavezetné a pártot a nemzeti oldalra.

  • „Soros embereire bukkantam, ami maga a rém”

„A Jobbik megkérdőjelezhetetlenül nemzeti párt volt” – kezdte a műsorban Volner János, akit vasárnap kizártak a párt frakciójából, valamint etikai vizsgálatot kezdeményeztek ellene. A képviselő szerint érthető lépés volt, amikor a radikális hangvételből váltottak a néppártosodás irányába, de úgy látja, elkezdődött egy túlságosan baloldalra tolódás. „Azt vártam Sneider Tamástól, hogy a Jobbik visszatér az eredeti, nemzeti irányba, de ő nemcsak, hogy a Vona Gábor által kijelölt úton viszi tovább a pártot, de sosem látott módon tolta el a baloldal irányába.

Szerinte a Jobbik nem hű ahhoz, amit a párt alapító okiratában lefektettek. Hangsúlyozta, hogy nem a Jobbikkal, hanem a párt vezetésével van gondja, mert próbálják letéríteni az útról a Jobbikot.

„Soros embereire bukkantam, ami maga a rém” – ezzel arra utalt, hogy olyan emberek vesznek részt a Jobbik brüsszeli konferenciáján, mint – a többi között – Teplán István, a CEU alapítója, Meszerics Tamás, LMP-s képviselő és Monika Ladmanova, genderjogi aktivista, a prágai Soros-alapítvány munkatársa. „Ezekkel az emberekkel a Jobbik nem volt hajlandó egy levegőt szívni” – mondta, utalva ezzel arra, hogy korábban elképzelhetetlen volt, hogy a Jobbik a nemzetközi kapcsolatépítésben egy Soros-szervezet segítségét kérje. „Ezeken az ajtókon egy nemzeti értékrendű pártnak kopogtatni sem lenne szabad.”

Tekintse meg a teljes interjút:

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!