2019. április 24.,
szerda, György napja

Soltész Miklós: Minden korban akadnak egyházüldözők

Hír TV

2018. november 2., péntek 06:30, frissítve: péntek 10:07

Az ötvenhatos forradalom vérbírái, a kommunista egyházüldözés elkövetői már vagy halottak, vagy nagyon idősek, ennek ellenére mindig akadnak minden korban olyanok, akik dühödten rontanak a vallásra, a vallásos emberekre – mondta Soltész Miklós a Hír TV Magyarország élőben című műsorában. Az egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelő államtitkár szerint ez annál is inkább érthetetlen, hisz az egyházak az oktatás és ezen felül a szociális területeken felbecsülhetetlen munkát végeznek a társadalomban.

Ennek ellenére minden korban, minden országban, így hazánkban is vannak a politikában olyan erők – kimondva a DK és Gyurcsány társasága – amely erők minden tucatnyi embert felvonultató tüntetésükön és egyéb akcióikban olyan szavakat, kifejezéseket használnak, melyről már joggal hihettük, hogy az ötvenes-hatvanas évek után a történelem szemétdombjára kerültek– jegyezte meg Soltész Miklós, egyházügyi államtitkár, a Hír TV Magyarország élőben című műsorában.

Hála Istennek, a magyar társadalom túlnyomó többsége ezekre a szólamokra nem vevő. Az emberek érzik az ezeréves gyökeret, mely kultúránkat meghatározza – mondta az államtitkár. A miniszterelnök „európai kultúrharcot” firtató megjegyzésére Soltész Miklós úgy felelt, hogy a liberalizmus a modern demokrácia építő ereje volt, ez elvitathatatlan érdeme. Manapság azonban a liberális tolerancia csak azokra terjed ki, akik és ameddig a liberális eszméket vallják. „Mindenkinek el kell fogadni a liberalizmust. Abban a pillanatban, hogy másnak más nézete van, akkor azt vagy ócsárolják, vagy lenézik, vagy semmibe veszik” – mondta az államtitkár.

A brüsszeli liberális világban ez jól látható az államtitkár szerint, politikai céljaik egyértelműek, hisz egész Európára akarják ráerőszakolni nézeteiket, mint épp a genderideológia, LMBTQ és egyéb ideológiák, melyek a társadalomtól összességében teljesen idegenek. Soltész Miklós szerint, bár látszólag az ellentét a muszlim és keresztény vallások közt feszül, a most Európát elözönlő, illetve Európából terrorsejtekhez áramló, saját őseik gyökereit radikális módon felfedező tömegek sokkal inkább Európa „azon szellemi ürességét töltik meg, mely előbb utóbb a társadalmakat szét fogja robbantani” Lehet Nyugat Európa dúsgazdag, de azon szellemi értékek helyére, melyeket most ki akar űzni, egy másik fog benyomulni, és teljesen érthető, hogy megtörténik a muszlim ébredés. 

A baloldali egyházellenesek tudatlanságát jelzi, hogy miközben „közös európai értékekről” beszélnek, azt se tudják, hogy az Európai Unió alapítói maguk is mélyen keresztény államférfiak voltak, az Unió zászlajában a 12 csillag Szűz Mária Mennyei Koronájának 12 csillaga. „Ha a mai kor liberálisai ezt tudnák, lehet úgy vágnák ki, mint ötvenhatban a kommunista címert a forradalmárok, s nem lengetnék minden tüntetésükön.” Szomorú, hogy ma azok, akik az Európai Unióra hivatkoznak, pont azokat a szellemi alapokat akarják szétverni, melyen az Uniót megálmodó kereszténydemokrata politikusok a kontinens tartós békéjét kívánták megteremteni. A keresztény gyökerek, kultúra mindenütt jelen van Európában, így nem csak hazánkban, de a kontinens egészén fontos ezeknek a gyökereknek a megerősítése. Erre van Mindenszentek és Halottak napja is: egyrészt szomorúan másrészt bizakodva, de főt hajtunk őseink, családunk elhunyt tagjai előtt. Ezt olyan emberek sem akarják megtagadni, akik adott esetben nem hívők, pedig ez is a kétezer éves hagyományból ered.