2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Soltész Miklós: Fontos az óvodapedagógusok munkája

Az óvodapedagógusok elhivatott munkájáért mondott köszönetet a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára kedden Szekszárdon, a megújult német nemzetiségi óvoda átadásán.

  • Soltész Miklós: Fontos az óvodapedagógusok munkája

oltész Miklós hangsúlyozta, fontos, hogy a gyermekeket sokan segítsék abban, hogy a legteljesebb módon fejlődhessenek, és megkapják a szeretetet felnőtt korukra.

A kormány, a nemzetiségi önkormányzat, a város nem tett mást, mint az eszközöket, a lehetőséget adta meg ahhoz, hogy a gyerekek egyre jobb körülmények között legyenek. Ez a támogatás nem érne semmit az óvodapedagógusok munkája nélkül, amit szeretettel és hivatástudattal végeznek - fogalmazott.

Az államtitkár azt mondta, az októberi német nemzetiségi választás után folytatni kell a nyugodt, békés munkát, amit eddig végeztek.

Ritter Imre, az Országgyűlés nemzetiségi bizottságának elnöke arról beszélt, hogy ma nyolcszor annyi intézményt tartanak fenn nemzetiségi önkormányzatok, mint 2010-ben. A német nemzetiségi önkormányzatok 75 óvoda, általános és középiskola fenntartói, azokban szeptember 1-jén több mint 15 ezer gyermek kezdte meg az évet.

Elmondta: a nemzetiségi pedagógusok bérpótléka 2019-ben 15-ről 30 százalékra nőtt, 2020-ban pedig 40 százalékra emelkedik. Megemlítette azt is, hogy a nemzetiségi ösztöndíjprogram keretében 84 elsőéves nemzetiségi óvodapedagógus hallgatóval kötöttek szerződést, a 2019/2020-as programban 350-400, jövőre pedig csaknem ezer nemzetiségi szakos hallgató kaphat ösztöndíjat.

Az ünnepségen Ács Rezső (Fidesz-KDNP), Szekszárd polgármestere példaértékűnek nevezte az intézményben folyó munkát.

A Wunderland óvodában az Emberi Erőforrások Minisztériumának 10 millió forintos támogatásával és a szekszárdi német önkormányzat 600 ezer forintos hozzájárulásával gyepszőnyeget cseréltek, udvari játékot újítottak fel és sófalakat helyeztek el a csoportszobákban. Az óvodában 2016-tól 41 millió forint értékben végeztek felújításokat, 30 millió forint minisztériumi támogatással.

A 249 gyermeket nevelő intézményt 2005 óta tartja fenn a szekszárdi német nemzetiségi önkormányzat.

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!