2020. november 29.,
vasárnap, Taksony napja

Sokfunkciós családi parkot vehettek birtokba a csepeliek

Hír TV

2019. április 16., kedd 21:10

Átadták az 550 millió forintból megújult csepeli Rákóczi-kertet. Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár a többfunkciós szabadidőpark átadásán hangsúlyozta: a kormány a családok anyagi támogatásán kívül igyekszik minél többet tenni azért, hogy Magyarország egyre inkább családbarát ország legyen.

Új gyermekbarát gumiburkolat, több szintes játszóvár, sport- és futópálya, játszótér és felújított vizesblokk. 190 millió forintos állami támogatással, összesen több mint fél milliárd forintból újult meg a csepeli Rákóczi-kert, a Családok Parkja. A család- és ifjúságügyért felelős államtitkár az átadón hangsúlyozta, a beruházás is azt a célkitűzést tükrözi, hogy Magyarország egyre inkább családbarát országgá váljon.

Tarlós István szerint a főváros önkormányzata nagy hangsúlyt fektetett az olyan fejlesztésekre, amelyekkel élénk és tartalmas közösségi életet alakíthatnak ki a kerületek.

Csepel és térsége Budapest eddig alig felfedezett aranytartaléka. A főváros és a kerület vezetésének évek óta komoly célkitűzése, hogy ezt a kiváló adottságokkal rendelkező, korábban nem mindig értékén kezelt övezetet erősebben bekapcsolja Budapest vérkeringésébe – fogalmazott a főpolgármester.

A beruházás átadása fontos mérföldkő a kerület életében - mondta Borbély Lénárd Csepel polgármestere.

A felújított szabadidőpark reggel fél nyolctól 20 óráig, a május elsejétől szeptember 31-ig terjedő időszakban pedig 22 óráig várja a látogatókat.

HírTV