2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Sokan nem tartják be a szabályokat lomtalanításkor

Hír TV

2018. február 20., kedd 18:21, frissítve: kedd 21:04

Videón megörökítették, ahogy építkezésről származó hulladékot pakolnak ki az utcára a XIII. kerületben a lomtalanítás előtt. A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. szóvivője is beszámolt hasonló szabálytalanságokról. A társaság így is elszállítja a hulladékot, ugyanis nem mérlegelhet.

A hulladékgazdálkodási törvény pontosan meghatározza, hogy mit, mikor és hova szabad kihelyezni. Ezt azonban nem minden esetben tartatják be. Az FKF azonban nem hatóság, csupán a tisztaságért felel, ezért mindent elszállít. A szabályok szerint az elszállítás előtti napon este hat óra után lehet csak kihelyezni a nagy darabos, háztartásban keletkező hulladékot, ennek ellenére sokan minden szemetüket kiszórják az utcára.

Sajnos azt tapasztaltuk az elmúlt években, hogy nagyon sok ilyen jellegű hulladék kerül ki, ráadásul sok olyan, például papír, műanyag, amelynek a gyűjtési rendszere már működik, hiszen van háznál történő szelektív papírgyűjtés, a műanyag hulladékot is elszállítjuk. Az üvegeket el lehet vinni a gyűjtőszigetekre, illetve a hulladékudvarokba – közölte Horváth László.

Videofelvétel örökítette meg, hogy a XIII. kerület egyik felkapott lakóparkjánál egy teherautóról dobáltak ki különféle építési hulladékot: szilánkokra tört üveget, szigetelőanyagot, szellőzőcsöveket. A szemetet a szomszéd utcából hordták át teherautóval, ahol egy eddig raktárnak használt üzlethelyiséget ürítettek ki. Bár a kupacban nem háztartási hulladék volt, másnap reggel az FKF szemeteskocsija elszállította.

Kerestük a lakópark ingatlanjait értékesítő céget, ott azt mondták, hogy a kiürített raktárból csak a bútorok kerültek az utcára, a többit egy külön céggel szállíttatták el. A megadott telefonszámon nem reagáltak a hívásra.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!