2023. 12. 03. Vasárnap Ferenc, Olívia napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Híradó 18:30

Belföld

Sohasem volt még olyan fontos a Békemenet, mint most

A Békementet szervező Civil Öszefogás Fórum-Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA) sajtótájékoztatót tartott, ahol a résztvevők egyetértenek abban, hogy a rendezvénynek az orosz-ukrán háború miatt most szó szerint a békéről kell szólnia. Továbbá felhívták a figyelmet arra is, hogy nem szabad megfeledkezni a Békemenet eredeti céljáról sem, a globalista befolyás elleni fellépésről.

  • Sohasem volt még olyan fontos a Békemenet, mint most

– A Békemenet célja nem változott semmit a tíz évvel ezelőtti, első Békementhez képest: nem leszünk gyarmat – emlékeztetett Stefka István a Békemenetet szervező Civil Öszefogás Fórum-Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA) sajtótájékoztatóján. Az író-publicista közölte: keletről a háború, nyugatról pedig a globalizmus-liberalizmus fenyegeti hazánkat. Ahogy arra kitért, Magyarország ragaszkodik a több mint ezeréves keresztény múltjához, amivel rendelkezik. 

– Ezeket meg akarjuk védeni, ezért vonulunk utcára 

– rögzítette Stefka István.

– Egy gazdasági lejtmenetet fog jelenteni, hogy Oroszországot gazdaságilag el akarják nyomni – rögzítette az orosz-ukrán háborúról szólva Széles Gábor üzletember. Hozzátette: ebből a válságból senki nem tud kimaradni. Azért jó, hogy most tartjuk a Békemenetet, mert talán elgondolkodtat mindenkit – hangsúlyozta az üzletember, kiemelve: gazdaságilag még nehezebb a helyzet, mint politikailag. 

Mint Széles Gábor elmondta, reméli, hogy a Békemenet kicsit megnyugtatólag fog hatni.

Ifj. Lomnici Zoltán a CÖF-CÖKA szóvivője a Civil Igazságtételi Bizottság munkáját bemutató könyv kapcsán elmondta: a baloldal mindig a magyarok ellen folytatott kampányt.

– Most is ezt teszik, mivel fegyvereket szállítanának Ukrajnába és veszélyeztetnék a magyar energiabiztonságot 

– hangsúlyozta Lomnici. Továbbá a kötet kapcsán a szóvivő azzal folytatta, hogy az sok fájdalmat tartalmaz. Azt tapasztaljuk, hogy Strasbourgban megszégyenítik a kommunizmus áldozatait, különbséget tesznek fájdalom és fájdalom, a kommunizmus és a náci diktatúrák bűnei között – tette hozzá a szóvivő.

– Az Európai Unió és a nyugat baloldali befolyásával szemben meg kell védeni Magyarországot – beszélt a Békemenet céljáról Fricz Tamás, aki megjegyezte, hogy az említett kérdéseket háttérbe szorította a háború, de nem szabad ezeket elfelejteni.

– Minél gyorsabban egy ésszerű kompromisszumot kell kialakítani – mondta el véleményét a publicista az orosz-ukrán háborúról, majd felhívta a figyelmet arra, hogy a Békemenetnek most szó szerint a békéről kell szólnia. Ezután Fricz Tamás leszögezte, hogy Magyarország példásan viselkedik a jelenlegi helyzetben.

– A Békemenetek akkor szoktak megmozdulni, amikor az emberek úgy érzik, hogy egy sorsfordító pillanathoz érkeztünk. Most az élet és a halál között kell választanunk. A rossz döntés a háborúba sodródást jelentené. Amikor Magyarország háborúba keveredett, akkor mindig rosszul járt

– állapította meg Bencsik András. A Demokrata hetilap főszerkesztője azt kérte, hogy az eseményre mindenki vigyen magával magyar lobogót, mivel az a nemzeti összefogásról fog szólni.

 

Magyar Nemzet/Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Matteo Salvini: Baloldal és Soros György nélküli Európára van szükség

Matteo Salvini: Baloldal és Soros György nélküli Európára van szükség

Brüsszel felszabadítását hirdette meg a szocialistáktól és Soros Györgytől Matteo Salvini, a Liga olasz kormánypárt vezetője az európai jobboldali erők Free Europe című találkozóján, mellyel elindította a jövőre esedékes európai parlamenti választások kampányát Firenzében vasárnap.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Üzenet David Pressmannek + videó

Üzenet David Pressmannek + videó

Nem igaz, hogy Magyarországon antiszemitizmus lenne - jelentette ki Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár a Bayer show-ban, David Pressman amerikai nagykövet azon szavaira, miszerint a kormány az antiszemitizmust bátorítja.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!