2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

Simonka: Nem nyomoznak ellenem

2016. december 8., csütörtök 22:13, frissítve: péntek 13:07

Nem tud róla, ezért valószínűleg nincs is – így reagált a fideszes Simonka György arra a hírre, hogy mégis nyomozás indult az ügyében. Az országgyűlési képviselők ügyeiben eljáró Központi Nyomozó Főügyészség folytatja az eljárást költségvetési csalás gyanújával – az Együtt békési elnöke tette a feljelentést.

Egy újkígyósi ingatlan az, amelyet unokahúgának adott el, majd visszabérelt Simonka György. Az ügylet előzménye, hogy a fideszes politikushoz köthető termelőszövetkezet fizetésképtelenné vált, de Simonka György addigra már értékesítette a hitel fedezetéül szolgáló ingatlanokat.

„Egyrészt az idén márciusban azzal egészítette ki a vagyonnyilatkozatát Simonka György, hogy 360 millió forintos készfizető kezességet vállalt. Nem sokkal később kiderült, hogy az ő egyik cége csődbe ment, amely korábban 250 millió forintos hitelt vett fel egy nagy magyarországi pénzintézettől, amelyet nem fizetett vissza, és nem is tudott visszafizetni. Ekkor lépett volna életbe a készfizető kezesség ingó vagy ingatlan vagyon formájában” – mondta Bod Tamás, az Együtt Békés megyei elnöke.

Bod volt az, aki tartozás fedezetének elvonása miatt feljelentette Simonkát. Most kiderült, a Központi Nyomozó Főügyészség el is indította a nyomozást.

„A feljelentést szoros tárgyi és személyi összefüggés folytán a Központi Nyomozó Főügyészség egy már folyamatban levő nyomozásban vizsgálja. Az a nyomozás költségvetési csalás bűntette miatt folyik, és nincsen gyanúsítottja, viszont az ügyről egyéb tájékoztatás jelenleg a nyomozás érdekeire tekintettel nem adható” – mondta Simon Richárd, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője.

A sajtó már szeptemberben arról cikkezett, hogy Simonkáéknál nyáron házkutatást tartottak, a fideszes képviselő azonban tagadta a hírt. Most is lejáratást emleget, és perrel fenyegetőzik.

„Velem szemben nyomozás nincs, hiszen én nem tudok róla, akkor valószínűleg nincs. Annyit tudok, hogy az Együtt, a PM, Bod Tamás és a baloldali politikusok hétről hétre feljelentenek valamiért, majd az erre hivatott szervek megvizsgálják, alaptalannak találják, és megszüntetik az eljárásokat. Ebben az esetben annyi történt, ha jól tudom, hogy néhány hónappal ezelőtt feljelentett Bod Tamás pártja, aztán most Bod Tamás is feljelentett ugyanazért, és megírták neki levélben, hogy csatolják ahhoz, amelyet már megtettek feljelentést, és elutasítják, hiszen már egyszer tettek ebben az ügyben feljelentést. Alaptalan az egész. Nem tudok mást tenni, mint hogy rágalmazásért és hamis vádért feljelentettem mind Bod Tamást, mind azokat a hírorgánumokat, amelyek ezt próbálják terjeszteni, és a lejáratásomban részt kívánnak venni” – mondta televíziónknak Simonka György.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter ugyanazokkal a szavakkal védte meg Simonka Györgyöt, mint korábban a korrupcióval meggyanúsított Mengyi Rolandot vagy a hazugságon kapott Rogán Antalt. Lázár János közölte: a Fideszben az a szabály, hogy mindenkinek helyt kell tudni állni saját magáért.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!