2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:05

Belföld

Sima az út Borsodban: megszűnnek a kátyúk

Félmilliárd forintból, 6 és fél kilométeres szakaszon újult meg a Borsod megyei Hangonyt és Kissikátort összekötő út. A kátyúkat évtizedek óta kerülgették az autósok. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium programjában összesen 165 kilométer borsodi útszakasz újul meg.

  • Sima az út Borsodban: megszűnnek a kátyúk

Az Ózd melletti Kissikátort Hangonnyal összekötő útszakaszon több évtizede nem volt teljes felújítás. A kátyúkat rendre betemették, de a közlekedés így is nehézkes maradt. A hat és fél kilométeres új útszakasszal három borsodi település lesz könnyebben elérhető.

„Ez a köldökzsinór nekünk Ózd felé, ahová a legtöbben dolgozni járnak a környékről, ahová iskolába járnak a gyerekeink, és természetesen a kórház is Ózdon van, egészségügyi ellátást is csak ott tudunk kapni, nem mindegy, hogy milyen útszakaszon közelítjük meg a várost” – mondta Kissikátor polgármestere, Kocsik László Csaba. 

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében 165 kilométer hosszúságú szakaszon, 55 helyszínen újítja fel az utakat a Magyar Közút. Ezek összköltsége meghaladja a 13, 5 milliárd forintot. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium komplex útfelújítási programjába illeszkedett a 2306-os út Kissikátor és Hangony közötti szakasza.

„Profilmarás történt először, ezután az elégtelen teherbírású szakaszokon szerkezetcserét végzett a kivitelező, majd két réteg új aszfaltburkolatot kapott a felület. Összesen több mint hétezer tonna aszfaltot dolgoztak be, a végén pedig a padkafeltöltés történt meg, tartós burkolati jeleket festettek fel, szélességjelzőt helyeztek ki, úgyhogy elmondhatjuk, hogy egy komplex útfelújítás történt itt” – mondta el Peiker Tamás a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Borsod-Abaúj-Zemplén megyei igazgatója 

A térség országgyűlési képviselője szerint az emberek komfortérzetéhez hozzátartozik, hogy jól járható utakon, kényelmesen tudjanak közlekedni.

„Sajnos a térségünkben nagyon sok olyan útszakasz van még, amelyet az elmúlt 20-30 évben éppen csak kátyúztak, de új kopóréteggel nem sikerült még ellátni. Az elmúlt pár év sokat segített ezen az állapoton, hiszen több mint kétmilliárd forint értékben újultak meg a térség közútjai. Ez fontos, mert a térségünk bekapcsolódik egyre inkább a hazai turisztikai körforgásba. Motorosok, kerékpárosok járják ezt a tájat, élvezik, csodálják mindazt, amit mi tudunk kínálni a számukra” – nyilatkozta Riz Gábor a térség országgyűlési képviselője.

Az útszakasz felújítása 470 millió forintból valósult meg, a kivitelezésben csaknem teljes egészében borsodi dolgozók vettek részt.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Tisztességtelenül és jogszerűtlenül járhatott el Magyarék honlapja

Tisztességtelenül és jogszerűtlenül járhatott el Magyarék honlapja

Valakitől kaptunk egy adatvédelmitájékoztató-mintát, és azt kitettük. Ennyi történt. Nem akartunk érte külön fizetni . ezt maga Magyar Péter nyilatkozta a Magyar Nemzet riporterének. Az ügyben most megszólalt Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elnöke is.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Már az első nap Fidesz-plakátokat rongáltak

Már az első nap Fidesz-plakátokat rongáltak

Éjféltől lehetett kirakni az önkormányzati választások kampányplakátjait. Józsefvárosban csupán néhány óra kellett ahhoz, hogy valaki megrongálja, letépje Sára Botondnak, a Fidesz–KDNP jelöltjének a plakátjait. Volt olyan oszlop is, ahol a kormánypárti jelölt hirdetőtáblája helyére Pikó András jelenlegi baloldali polgármesteré került.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!