2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:05

Sikerült eloltani a raktártüzet a XIII. kerületben

Hír TV

2018. június 13., szerda 10:07, frissítve: szerda 14:59

Órákig égett egy budapesti raktérépület, a 3000 négyzetméteres, angyalföldi irodaházban műszaki berendezéseket tárolnak. A tüzet sikerült eloltani, a környéket kiürítették, a várhatóan órákig tartó utómunkálatok idejére a forgalmat a környező utcákba terelik. A katasztrófavédelem mobillaborja semmilyen anyagból nem mutatott ki egészségre káros értéket.

A leégett épület a Ramiris Europe Kft. raktára volt, amely információink szerint Seszták Miklós volt fejlesztési miniszter érdekeltsége. A cég 2017-ben 22 milliárd forintról 43 milliárdra növelte az árbevételét.

A legnagyobb veszélyt mindig a füst okozza, illetve adja, ahogy említettem több száz méter magasra szállt fel a fekete füstoszlop, ezért kellett a területet viszonylag széles körben lezárni, hiszen félő volt, hogy a szél lefekteti a füstoszlopot és ez okozhatta volna a veszélyt - nyilatkozta a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője, Kisdi Márk Máté.

Sértetlenül megúszta a XIII. kerületi raktártüzet a környéken álló többi épület. A lángoló telephely közvetlen közelében működő autóalkatrész forgalmazó cég alkalmazottait az utcára kísérték a rendőrök, majd mindenkit haza küldtek.

Igazából mi éppen meetinget tartottunk ugye a marketing csapatnak vagyok a tagja és az egyik kolléganőnk feljött az irodába tájékoztatni minket, hogy a mellettünk lévő épület lángol és hogy evakuálni kell a helyszínt, minket azóta kiutasítottak az utcából is, igazából ennyi történt - mondta el egy szemtanú, Papp Sándor.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!