2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Belföld

Sikerült alulmúlnia a baloldalnak a Gyurcsány-korszakot

Esztergomban is házhoz ment a pofonért a magyar helyesírással is hadilábon álló ellenzék, de legalább már azt nem titkolják, hogy lesz összefogás, koalíciót kötnek a szemkilövetők és kisnyilasok. A Jobbik egy zsidólistázót ültet a zsidóverő helyére, de szerintük Orbán Viktor kelt antiszemita gyűlöletet. Közben Juncker a Néppártból, egy svéd miniszter meg mindenhonnan kizárná a magyarokat – kezdte a Csörte műsorát Szarvas Szilveszter.

  • Sikerült alulmúlnia a baloldalnak a Gyurcsány-korszakot

Erősen indult a tavaszi ülésszak. Szarvas Szilveszter fricskája szerint Horn Gábor némileg elégtételnek érezheti, hogy korábban azt mondták, hogy olyan rossz helyzetben a baloldal, mint Horn Gáborék idejében nem lehet, de végül sikerült alulmúlni a Gyurcsány utáni időszak lejtmenetét. Horn Gábor helyesbített: ő soha nem érezte magát baloldalinak, hisz mindig is liberális volt, és akként is politizált. Emlékeztetett, hogy a kivonulósdi nem áll példa nélkül, ám a szavazók fele, a potenciális ellenzéki szavazók ennél egész biztosan többet vártak. Joggal hihették az ellenzék szavazói, hogy a decemberi történések után előállnak valami ütősebbel, de mivel nehéz az ellenzék helyzete, így nem tartja akkora kudarcnak a legutóbbi akciót az egykori SZDSZ-politikus.  

Farkas Örs nem egészen ért egyet Horn Gáborral, hisz példaként a Fidesz által véghezvitt munkát említette, amely 2002-ben ellenzékben kezdődött és 2010-ben politikai győzelmet hozott. Az ellenzék azonban ahelyett, hogy ezt elvégezné, másra mutogat. Az elhibázott politika egyik elemeként azt hozta fel, hogy például az MSZP folyamatosan leépíti a vidéki infrastruktúráját, ahelyett, hogy épp azokba lehelne új életet. A szervezetépítés, a következetes politizálás, a helyi jelenlét, a választókörökben tapasztalható aktivitás nem pótolható, erre kellene húzni egyfajta sapkaként az országgyűlési jelenlétet, véli az elemző. 

A műsor második felében szóba került a Jobbik és DK együttműködése, melyet a baloldali résztvevők némi szkepszissel fogadtak kezdetben, ám Farkas Örs konkrét példákkal támasztotta alá azt, hogy helyi választásokon már működik az egyeztetés. Horn Gábor szerint ez fontos, hisz – referálva a műsor elején elhangzottakra – az ellenzék potenciálisan épp egy ilyen egységes bázison tudna építkezni egy esetleges 2022-es választási sikerhez. Addig eljuthat őszig a választási koordináció, hogy mondjuk azt mondja a baloldal, hogy jó, én elengedem Egert, te meg hagyd meg nekem Szombathelyt – véli a Republicon Intézet igazgatója. 

Tekintse meg a teljes adást:

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Szijjártó Péter: a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz + videó

Szijjártó Péter: a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz + videó

Az idei európai parlamenti (EP) választáson újra döntést kell hozni a háború vagy béke kérdésében, márpedig a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten a Fidesz kampánynyitó rendezvényén.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!