2022. 05. 20. Péntek Bernát, Felícia napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Hungary 2022 - Konzervatív Politikai Akció Konferencia

Következik:

Vezércikk - Olvasunk a sorok között 14:00

Belföld

Senki nem tudja, mennyibe kerül Karácsony eltitkolt terve

A tervek szerint legkorábban nyáron tudhatják meg a budapestiek, hogy mire készül Karácsony Gergely. A főpolgármester ugyanis eddig mindössze annyit jelentett be, hogy a Lánchídtól délre eső alsó rakpartról kitiltják az autósforgalmat. Ám ennél több jelenleg nem tudható, így az sem, hogy mindez mennyibe fog kerülni a fővárosiaknak.

Karácsony Gergely főpolgármester a választások után jelentette be, hogy tovább bünteti az autósokat, és kitiltja a gépjárműforgalmat a pesti alsó rakpartról a Lánchídtól délre eső területen. A városvezető érezte, hogy a döntés nagyon népszerűtlen lesz, ezért a kampányidőszakban nem merte közzétenni a lezárás terveit.

A PROJEKTRŐL AZÓTA SEM LEHET TÖBBET TUDNI, ÍGY PÉLDÁUL AZT SEM, HOGY A RAKPART ÁTALAKÍTÁSA MENNYIBE FOG KERÜLNI A BUDAPESTIEKNEK.

Az átépítésről szóló pályázat nyerteseivel 2021 augusztusában szerződött le a Budapesti Közlekedési Központ. Az eddigi nyilatkozatok alapján „2022 nyarára" kerülhetnek a nyilvánosság elé Karácsonynak a rakpart átalakításáról szóló tervei, addig azonban sem a költségekről, sem a beruházás pontos tartalmáról, sem pedig arról nem fogunk tudni semmit, hogy az autósok milyen kerülőutakat használhatnak majd a budapesti észak-déli irányú közlekedés során.

A RAKPART ELSŐ SZAKASZA EGYÉBKÉNT TÖBB MINT EGYMILLIÁRD FORINTJÁBA KERÜLT AZ ADÓFIZETŐKNEK.

A felújítások következő szakasza bizonyára ennél komolyabb összegeket emészt majd fel.

Abban pedig már csak reménykedni lehet, hogy a kivitelezők nem lesznek kénytelenek alkalmazkodni a tervek kidolgozása során Karácsony naponta változó elképzeléseihez. Egyet azonban biztosra vehetünk: a dugók és a fejetlenség velünk marad.

Karácsony Gergely átgondolatlan lépései miatt az autósok húzták a rövidebbet Budapesten. A főpolgármester először rajtaütésszerűen festetett fel biciklisávokat a körúton, amellyel jelentősen lassította a belvárosi forgalmat. Ezután tavaly nyáron egyszerre kezdte több közlekedési csomópont, így a Blaha Lujza térnek, a pesti alsó rakpart egy szakaszának, a Clark Ádám térnek, és a Lánchíd felújítását. Az eredmény az lett, hogy Budapest sosem látott dugókban fuldoklott. Karácsony Gergely azonban mindezzel nem fejezte be az autósok büntetését, ugyanis 2023-tól a rakpartot lezárja a gépjárművek elől a Lánchídtól délre eső szakaszon, és a forgalmat betereli a belvárosba.

Fotó: Kurucz Árpád

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!