2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Semjén nagyot mondott az egészségügyről

2017. június 19., hétfő 14:38, frissítve: hétfő 16:56

A magyar egészségüggyel dicsekedtek a kormány tagjai a kelet-közép-európai országok és Kína egészségügyi minisztereinek szakmai konferenciáján. A miniszterelnök-helyettes arról beszélt: fontos, hogy Kína és Magyarország között szoros együttműködés alakuljon ki az egészségügy tekintetében.

Nemzetközi viszonylatban is figyelemre méltó magyar egészségügyről beszélt a miniszterelnök-helyettes a kelet-közép-európai országok és Kína egészségügyi minisztereinek szakmai konferenciáján.


„A konferencia visszajelzés arról, hogy Magyarország egészségügyi teljesítménye nemzetközi téren is figyelemreméltó és más országoknak is hasznos példát adhat. Úgy véljük, hogy ami jó Közép-Európának és Kínának, az egyúttal egész Európát is erősíti” – mondta a KDNP-s politikus, majd hozzátette, Magyarország elkötelezett a Kínával folytatott munka és együttműködés tekintetében. „Itt az idő, hogy Kína és térségünk között nemcsak pénzügyi és ipari, hanem egészségügyi és egészséggazdasági együttműködés is legyen.”

Kína nélkül már nem lehet elképzelni a világ működését – ezt már az emberi erőforrások minisztere mondta a tanácskozást megelőző megnyitón. „Közép-Európa egy látványosan erősödő régiója a világnak, és ebben Magyarország is gazdasági szempontból akár az inflációt, akár a munkanélküliséget, akár a GDP-t, akár a beruházások növekedését nézzük, tehát bízunk benne, hogy Kína számára mi jó partnerek tudunk lenni” –mondta Balog Zoltán.

A Kínai Népköztársaság egészségügyi minisztere szerint a korábbi évek együttműködésének mostanra kézzelfogható eredménye van a régióban. Li Bin arról beszélt, kórházi együttműködést alakítottak ki, a szakképzésben is együttműködtek, és egészségügyi eszmecseréket is folytattak, de a közegészségügy fejlesztésében is nagy előrelépéseket tett közösen a két fél. 

A konferencia témái közt a hagyományos kínai gyógyászat megismertetése is szerepel.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!