2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 14:35

Semjén: Ha nincs migráció, nincs erőszak?

Hír TV

2017. október 26., csütörtök 12:02, frissítve: csütörtök 16:01

Semjén Zsolt zalaegerszegi fóruma után nyilatkozott a Magyar Nemzetnek. Arra a kérdésre, hogy a kormány gondolkodik-e esetleg felvilágosító kampány indításában, úgy válaszolt, hogy ez nagyon szép és kegyes dolog, de el fog törpülni, amikor majd iszlám tömegek lesznek itt, ezért a nőknek is fontosabb lenne most a migrációval foglalkozni.

Ez nagyon szép és kegyes dolog, és mi minden ilyen szép dolgot támogatunk, de az a helyzet, hogy ezek el fognak törpülni amellett, amikor majd iszlám tömegek lesznek itt. És arról, hogy mi a nők helyzete az iszlám világban, a saría árnyékában, arról majd érdemes megkérdezni azokat a nem muszlim nőket, akik iszlám környezetben élnek. Tehát, ha a nőket az erőszaktól meg akarjuk védeni, és azt akarjuk, hogy egy nő nőként élhessen, és járhasson miniszoknyában és kendő nélkül, és szabadon élhessen mint nő, akkor a legfontosabb dolog az, hogy a migrációt megállítsuk – nyilatkozta a miniszterelnök-helyettes.

Rendkívül károsnak tartja Semjén Zsolt gondolatait Dúró Dóra. A Jobbik országgyűlési képviselője sajtótájékoztatóján újságírói kérdésre válaszolva közölte: elfogadhatatlan, ha az erőszakot bármilyen módon is relativizálják.

A képviselőnő hozzátette: pártja vizsgálja olyan központok létrehozását, ahol az áldozatok segítséget, tanácsot kérhetnek.

Rendkívül károsnak tartom az ilyen megnyilatkozásokat, mint amit Semjén Zsolt tett az ügyben. Semmilyen erőszakos cselekményt nem szabad relativizálni, vagy annak jelentőségét csökkenteni. Úgy gondolom, hogy a politikának is komolyan kell venni azt, ha olyan erőszakos cselekmények történnek, akár művészvilágban, akár máshol, ahol gyermekek, idősek, nők az áldozatok, mert ez különös kegyetlenségre vall. Úgy gondolom, hogy a politikának ezt komolyan kell vennie, és érdemben foglalkozni a problémával – reagált Dúró.

A szocialisták parlamenti képviselője a kiskorú veszélyeztetésével gyanúsított volt KDNP-s körmendi alpolgármester ügyével vágott vissza Semjén Zsoltnak.

Nem kell ahhoz iszlám, meg nem kell ahhoz saría, hogy Körmend KDNP-s alpolgármestere egy 14 évét be nem töltött, gondjaira bízott kislánnyal kezdeményezzen és folytasson kapcsolatot, aminek büntetőjogi következményei is vannak. Tehát szeretném elmondani Semjén Zsoltnak, hogy kicsit nézzen körül a pártjában, mielőtt női erőszakról beszél, mert úgy tudom, hogy Körmend KDNP-s alpolgármestere sem volt iszlám vallású, de még csak bevándorló sem volt, ehhez képest a gondjaira bízott kiskorú lánnyal kezdeményezett szexuális kapcsolatot. Innen gratulálok Semjén Zsoltnak és a KDNP-nek az éleslátásához – mondta Lukács Zoltán.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!