2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 23:30

Semjén eltitkolt útjainak finanszírozása több volt egyszerű figyelmességnél

Hír TV

2018. június 12., kedd 16:29, frissítve: kedd 18:02

Már biztos, hogy nem indul vagyonnyilatkozati eljárás Semjén Zsolt eltitkolt skandináv vadászatai miatt. A miniszterelnök-helyettes eddig baráti ajándékként hivatkozott a helikopteres túrákra, a 24.hu információi szerint viszont az utak finanszírozása több volt egyszerű figyelmességnél. A 24.hu által hivatkozott céges levelezés szerint, a nagyvonalú ajándékozó nem magánszemélyként, hanem vállakozásán keresztül fizethette az utakat.

„Az az igazság, hogy időben annyira be vagyok szorítva, hogy a tizedét sem tudom időbelileg sem elfogadni ezeknek a kedves meghívásoknak, igyekszek eleget tenni, és hogy kicsit borzoljam az ellenzéki média kedélyét, megpróbálom kitriblizni azt, hogy Bayer Zsolt barátom is eljöhessen velünk” – fogalmazott még március elején a miniszterelnök-helyettes.

Semjén Zsolt luxusvadászatait az a Farkas József fizette, akinek turisztikai vállalkozásai százmilliós nagyságrendben kaptak állami támogatást és uniós forrásokat. A 24.hu birtokába jutott dokumentum szerint azonban a miniszterelnök-helyettes barátja nem magánszemélyként állta a skandináv luxusvadászatokat, hanem az egyik Luxemburgban bejegyzett vállalkozása fizette azt. 

„Nem nyilatkozom sem magának, se másnak”

– a híreket a vállalkozó nem kommentálta.

Az ajándékba kapott svédországi vadászat egyébként hiányzik Semjén Zsolt vagyonnyilatkozatából. A Transparency International Magyarország ezzel kapcsolatos kifogásait azonban sorra elutasított a kormánypárti vezetésű mentelmi bizottság.

„A 24.hu most újabb ellentmondásokra mutatott rá. Az ő dokumentumaik szerint létezik a mentelmi bizottság tegnap kézhez vett elutasító döntésében foglalt állítást cáfoló más állítás arra nézve, hogy valójában ki is fizette a vadászatoknak az ellenértékét, ez azonban pusztán csak arra alkalmas, hogy rámutassunk arra, hogy valóban lett volna adókötelezettsége, adó megfizetésére vonatkozó kötelezettsége, amit Semjén Zsolt elmulasztott, legalábbis a vagyonnyilatkozatában erről nem adott számot” – reagált Ligeti Miklós, a szervezet jogi igazgatója.

A 24.hu egyébként Farkas József egyik céges levelére hivatkozva állítja, hogy a pályázatokon példásan szereplő vállalkozásnak köze lehetett a miniszterelnök-helyettes luxustúráihoz.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!