2021. január 21.,
csütörtök, Ágnes napja

Segítség helyett vádaskodik az ellenzék

Hír TV

2020. december 1., kedd 21:59

Az ellenzéki összefogást hangoztatták, valamint a kormány gazdaság-politikáját, és a járványügyi intézkedéseket bírálták baloldali képviselők, napirend előtt felszólalásukban az Országgyűlésben. Az EMMI parlamenti államtitkára arra hívta fel a figyelmet, hogy a kormány hiába várja hónapok óta az ellenzéktől, hogy segítsen a járvány elleni küzdelemben, csak kamu-videókat, álhíreket terjesztenek, és vádaskodnak.

A fordulat évének nevezte 2020-at a Párbeszéd képviselője az Országgyűlésben. Tordai Bence szerint az idei év a Fidesz-rezsim végének a kezdete.

A DK képviselője a kormány járványügyi intézkedéseit bírálta. Varju László szerint Orbán Viktor gazdaságpolitikája megbukott.

"A kormány által milliárdokért hirdetett mentőcsomag nagy része kamu, jelentéktelen bosszantóan semmi"

Az MSZP a családon belüli erőszakra hívta fel a figyelmet a járványügyi intézkedések kapcsán.

Az LMP-s Demeter Márta szintén a kormányt vádolta a járvány elleni védekezés miatt.

Hónapok óta várja a kormány az ellenzéktől, hogy segítsen a járvány elleni küzdelemben, de csak kamuvideókat, álhíreket terjesztenek és vádaskodnak - hangsúlyozta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára. Rétvári Bence kijelentette: Magyarországon minden betegnek jut ágy, megfelelő személyzet és lélegeztetőgép is, és a gazdaság is stabil lábakon áll.

"Az elmúlt 10 évben sikerült egy olyan stabil gazdaságot teremtenünk, amely nem szorul rá sem az imf-re, sem más külső segítségre, és nem mondják meg nekünk, hogy hogyan alakítsuk a gazdaságpolitikánkat, ennek következtében Mo-on egy stabil gazdaság jött létre, évek óta növekednek a bérek, évek óta csökkentjük az adókat, évek óta csökken a nélkülözést szenvedők száma, Mo mind gazdaságilag mind társadalmilag ebben az évtizedben stabilizálódni tudott, és nem függ olyan nagy mértékben külső szereplőktől, mint korábban"

- mondta Rétvári Bence, az EMMI parlamenti államtitkára.

Rétvári Bence hozzátette: a következő 10 évben az a terv, hogy hazánk még erősebb legyen, és legyenek olyan területek, amelyekben Magyarország világelső lesz.

Hír TV