2021. 10. 21. Csütörtök Orsolya napja
Jelenleg a TV-ben:

Csörte - A nap vitája

Következik:

Hírek 14:00

Belföld

Segélyért venné magához a lányát: 16 év után előkerült az apagyilkos Simek Kitti

Tótújfalu —Még ma is emlegetik azt a 19 évvel ezelőtti napot a somogyi falucskában, amikor az akkor 14 éves Simek Kitti a kisbolt melletti elátkozott házukban lelőtte az alvó nevelőapját, aki Kitti vallomása szerint éveken át szexuálisan zaklatta és verte őt.

Bár a férfira ezt nem bizonyították rá, ráadásul a kivégzésszerű gyilkosságot a lány előre eltervezte (például kesztyűt húzott, mielőtt megfogta a pisztolyt), 2002-ben szinte egy egész ország Kitti pártjára állt. A kiskorú lányt ugyan két év letöltendő börtönre ítélték, ám kislánya született, így végül Mádl Ferenc köztársasági elnök 2005-ben kegyelemben részesítette.

Azonban Tótújfalu lakosai körében Kitti már egyáltalán nem az az ártatlan kamasz lány, aki egykor bátran szembeszállt nevelőapjával. Azt rebesgették, hogy a jelenleg Hollandiában élő, 33 éves Kitti nemrég hazajött Magyarországra és találkozott a lányával, a 17 éves Líviával, ám nem fogadták szívesen.

– Igen, igaz a hír, de nem kérünk Simek Kittiből! Mit képzel, hogy szó nélkül eltűnik, majd tizenhat év után beállít, hogy titokban külföldre csábítsa a gyerekemet? – fakadt ki Lívia édesapja, amikor otthonában felkerestük. – Ő csak bankjegyeket lát Liviben, én pedig a csöpp kislányt, aki odatotyogott hozzám és átölelt. Akinek esténként én mondtam mesét, ha beteg volt, csak én aggódtam érte, én öleltem, én ápoltam őt.

Lívia a Blikknek elárulta, hogy anyja a közösségi oldalán azt írta, hogy küldött neki csomagot, ezért menjen el érte Pécsre a nagynénjéhez.

– Gyanútlanul bekopogtam a nagynénémhez, erre Kitti nyitott ajtót – idézte fel a történteket a Blikknek a kamasz lány. – Rögtön felismertem őt, pedig két fejjel kisebb volt nálam. Sírva átölelt, de én nem éreztem semmit. Megrökönyödtem, amikor egy festett kavicsot adott ajándékba, talán azt hitte, még kislány vagyok. Aztán bemutatta az ötéves kisfiát, majd elmesélte, hogy Hollandiában él, egy étteremben dolgozik. Bár férjnél van, most zajlik a válópere. Azt hajtogatta, azonnal menjek vele Hollandiába, szerez munkát, akár újságkihordó is lehetek. Elárulta, azért ilyen sürgős az indulás, mert utánam több családi pótlékot kap a holland államtól. Nem tudtam rögtön dönteni, Kitti ideges lett, hogy ne szórakozzak vele, mert neki nincs pénze fölöslegesen Magyarországra jönni, hogy velem találkozgasson. Amikor megkérdeztem tőle, hogy az elmúlt tizenhat évben miért nem keresett, azt válaszolta, félt az elutasításomtól.

Lívia becsapva érezte magát, amiért hazugsággal csalták el a találkozóra. Megírta Simek Kittinek, nem megy ki hozzá Hollandiába, mert boldog itthon az apjával és a három testvérével.

– Erre ő dühös hangú válaszában nemes egyszerűséggel lekurvázott. Simek Kitti nem az anyám, egy szülő ilyet nem mond a gyerekének – folytatta Lívia, aki egykor az interneten szembesült azzal, hogy Kitti lelőtte az alvó nevelőapját. Lívia 2004-ben született, aminek Kitti 2005-ben kapott elnöki kegyelmében fontos szerepe volt.

Segíthetünk a családon

A tisztes szegénységben élő Szabó György a lányán, Lívián kívül még három kisfiút nevel. Az apa hol napszámba jár, hol favágóként dolgozik, hogy eltartsa a családját. Azok a jóérzésű emberek, aki segíteni szeretnének a hányatott sorsú családnak, a 10402458-86767684-53811013 számlaszámra küldhetnek pénzt.

 

Kép forrása: Blikk, Fotó: RAS ARCHIV

Blikk

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Orbán Viktor: A migránsokat meg kell állítani! - videó

Orbán Viktor miniszterelnök videót tett közzé a hivatalos közösségi oldalán, amelyben a migrációról, a migránsok megállításáról beszélt. 2021. október 21.

Gulyás Gergely: Rezsidrágulást hozhat a baloldali kormányzás

Ugyanazok, akik 2002-2010 között az országot tönkretették, most ismét szeretnének visszatérni a hatalomba - mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón. 2021. október 21.

Békemenet és Orbán Viktor ünnepi beszéde – élőben a HírTV műsorán

Október 23-án, szombaton a Békemenet minden mozzanatát élőben követhetik a HírTV-n és online felületeinken, a Facebookon és a YouTube-on is. 2021. október 21.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!