2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Schulz is elismeri, nincs veszélyben a magyar demokrácia

2015. június 12., péntek 21:44

Az Európai Parlament elnöke büszke arra, hogy Brüsszel a halálbüntetés bevezetéséről szóló javaslat visszavonására kényszerítette a magyar miniszterelnököt. Martin Schulz erről az európai szocialisták budapesti kongresszusán beszélt.

Az európai szocialisták kongresszusán, ahol újraválasztották a szervezet élére Szergej Sztanisev volt bolgár miniszterelnököt, központi téma volt a magyar kormány bevándorláspolitikája – számolt be a Hír TV munkatársa a helyszínről. Sztanisev és egyetlen, spanyol kihívója is arról beszéltek felszólalásukban, hogy szerintük a magyar kormány idegengyűlölő, xenofób kampányt folytat a bevándorlásról, és nagyon nagy szerepe van az európai intézményeknek abban, hogy ezt a kampányt valahogy kordában tudják tartani.

Martin Schulz szerint Magyarországon nincs veszélyben a demokrácia, tehát a demokratikus intézményeknek a helyzetét nem kritizálta. Az EP elnöke a halálbüntetést és a „bevándorlók elleni uszítást” azonban elfogadhatatlannak nevezte, de azt elismerte, hogy Európába több százezer bevándorló érkezik évente, illetve havonta, és ez ellen valamit mindenféleképpen kell tenni.

Konkrét cselekvési tervvel a szocialisták sem álltak elő.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!