2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Schmidt: Inkorrekt beszélgetésre készülünk

Hír TV

2018. május 11., péntek 15:08, frissítve: péntek 15:19

Végül megrendezik azt a konferenciát, amit év elején azért töröltek, mert még a Fideszen belül is vállalhatatlannak gondolt Milo Yiannopoulos meghívást kapott rá. A publicista itt lesz, de egy másik eseményen szónokol majd, szintén a XXI. Század Intézet és Századvég Alapítvány szervezésében.

„Politikailag inkorrekt beszélgetésre" készülnek, ezt mondta egy sajtóeseményen a HVG tudósítása szerint Schmidt Mária történész, a Terror Ház Múzeum főigazgatója azzal kapcsolatban, hogy a XXI. Század Intézet és Századvég Alapítvány egy olyan konferenciát szervez, ahol a sajtószabadság kérdésétől a migráció kihívásain át az EU működéséig számos témáról beszélnek majd.

Ez az az esemény, amit eredetileg januárra terveztek, és meghívták rá a hírhedt és híres Milo Yiannopoulos-t, ez azonban akkora ellenállásba ütközött, hogy végül törölték és áttették május végére.

 
„Veszélyes buziturné” címmel járta körbe Amerikát
Fotó: Josh Edelson / AFP
 

Yiannopoulos még is itt lesz, ugyan úgy a XXI. Század Intézet meghívására, noha a kétnapos V4-konferencia után, a Bálnában tart majd előadást, előbbitől tehát teljesen elkülönülve, függetlenül. Szintén a HVG hívja fel a figyelmet rá, hogy a beszéd 70 perces lesz és Jeszenszky Zsolt moderálja.

„A hónap végén az Orbán-kormány meghívására Budapestre utazom előadást tartani. Biztos vagyok benne, hogy rá lehet keresni, mert a kormány hívott meg, biztosan nyilvános esemény lesz. Általában nem szoktam előre elmondani, hogy miről fognak szólni a beszédeim, sokan az olyan országokban, mint Svédország, Németország, Nagy-Britannia, modellként tekintenek Magyarországra és Lengyelországra, akik ellenszegülnek az Európai Unió néhány parancsának. Szóval, erről fogok beszélni egy kicsit és a saját Magyarországgal kapcsolatos benyomásainkról” – mondta a publicista.

Yiannopoulos azután lett kegyvesztett az Egyesült Államokban, miután előkerült egy 2016-os interjú, amelyben arról beszélt; megengedhető, hogy idősebb férfiak 14-15 éves fiúkkal létesítsenek szexuális kapcsolatot.

 

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!