2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Schanda Tamás: Zajlik a felvételi folyamat a felsőoktatásban

A szerdai operatív törzs sajtótájékoztatója Schanda Tamás beszámolójával kezdődött. Az ITM parlamenti államtitkára arról beszélt, hogy zajlik a felvételi folyamat a felsőoktatásban. Emellett szó esett arról is, hogy augusztus 15-től több mint duplájára emelik a szabad felhasználású Diákhitel-1 összegét, amivel így 1,5 millió forint lesz elérhető.

  • Schanda Tamás: Zajlik a felvételi folyamat a felsőoktatásban

 

A megváltozott körülmények között is arra törekszünk, hogy a fiatalok versenyképes tudásra tegyenek szert – mondta el Schanda Tamás parlamenti és stratégiai államtitkár az operatív törzs szerdai sajtótájékoztatóján.

Mint mondta, a napokban elérhetővé válik az ügyintézési funkció a Felvi.hu oldalon és itt pótolhatják dokumentumaikat, illetve módosíthatnak az eredeti sorrenden. Az elektronikus rendszer értesítést küld, ha valaki kihagyott volna egy lépést – tette hozzá. Úgy fogalmazott:

természetesen az egészség és az élet védelme a legfontosabb, de a gazdaság talpraállásáról sem feledkeztünk el: ebben nagy szerepe lesz azoknak is, akik most jelentkeznek felsőoktatásba, illetve szakképzésbe.

Schanda Tamás kiemelte: lényegében megszűntek a személyes érintkezések az oktatásban, és így lesz a számonkérésnél is: az ITM javaslata szerint

a szakképzésben tanulóknál se legyenek szóbeli vizsgák, ha mégis szükség van rá, akkor kis létszámban tartsák.

Mint mondta, az elmúlt hetekben rengeteg kreatív megoldás született, amelyek a veszélyhelyzet elmúltával is használhatók lesznek.

Több mint 75 ezer fiatalt segítenek hozzá, hogy megszerezze a diplomáját, így esetükben eltekintünk a kötelező nyelvvizsgától.

Schanda Tamás beszélt arról is, hogy

augusztus 15-től több mint duplájára emelik a szabad felhasználású Diákhitel-1 összegét, amivel így 1,5 millió forint lesz elérhető.

Ezen kívül kamatmentessé teszik a nyelvtanulási diákhiteleket, de ezt májustól kivezetik a rendszerből.

Teljes sajtótájékoztató:

Hír TV/ Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!