2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Sáling: A kormány célja az átvétel

2017. március 9., csütörtök 19:56

A szocialista bérgazdálkodás is észszerűbb volt, mint amit a kormány most tervez – mondta Sáling József Magyarország élőben című műsorunkban arra reagálva, hogy a kormány akár a kötelező létszámnövelést is elrendelné a külföldi tulajdonú áruházláncoknál.

A Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének elnöke szerint amennyiben újabb különadóval sújtják a multikat, annak a munkavállalók isszák meg a levét.

„Alapvetően ez arra megy ki, hogy megbüntetik, hátha majd valaki tönkremegy, és akkor majd átvesszük. De hát ez nem egy szakmai hozzáállás, én azért ezt ne támogatnám. Ott azért emberek dolgoznak. Egy nagy láncot lehet utálni, de ott dolgozik 15 ezer ember, annak azért ott munkája van. Én őket is képviselem, mert szakszervezeti tagok. Ezt alaposan végig kéne nézni, csomó mindent lehetne tenni. Legyen tisztességesebb, rendesebb, ne legyen fekete. De úgy nem lehet általában ezt kijelenteni, mert van, ahol nincs feketefoglalkoztatás, mert nem tudja magának megengedni” - mondta el a szakszervezeti vezető.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!