2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Salgótarjánban nem lesz megismételt választás

Balatonszárszón és Látrány egyik szavazókörében is megismételhetik az önkormányzati választást.

A Somogy megyei Balatonszárszón a megyei területi választási bizottság döntött a polgármester- és a képviselő-választás ismétléséről eljárási hibák miatt. A döntés azonban még nem jogerős. Látrányban viszont már a Pécsi Ítélőtábla határozata is megvan. Itt november 9-én lesz a megismételt választás, amelyet csak a település két szavazókörének egyikében kell megtartani.

Salgótarjánban viszont nem ismétlik meg a voksolást. A Fővárosi Ítélőtábla elutasította az MSZP-s ellenfelével szemben 50 szavazattal alulmaradt Székyné Sztrémi Melinda fellebbezését. A kormánypárti jelölt azzal érvelt, hogy az eredménymegállapítást követően a szavazatszámláló bizottságokba delegált tagok több helyen szabálytalanságot jeleztek, amelyek – véleménye szerint – befolyásolhatták a választás eredményét. A politikus 15 aggályosnak tartott esetről is beszámolt. A területi választási bizottság október 17-én bírálta el a fellebbezést, és alaptalannak ítélte. A Fidesz polgármesterjelöltje ezután fordult bírósághoz, a Fővárosi Ítélőtábla azonban azt állapította meg, hogy a felülvizsgálati kérelem nem volt alapos.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!