2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Saját wc-t vitt magával Szingapúrba Kim Dzsong Un

Hír TV

2018. június 12., kedd 07:33, frissítve: kedd 08:17

Saját mobil wc-vel utazott Szingapúrba Kim Dzsong Un - írja az egyik orosz hírportál. A felvidéki Új Szó pedig arról ír, hogy - Magyarországhoz hasonlóan - Szlovákiában is gondot okoz az orvoshiány.

Az észak-koreai vezető nemcsak élelmet, golyóálló limuzinját, hanem mobil wc-t vitt magával a delegációt szállító repülőn a Szingapúri csúcstalálkozó helyszínére - írja az orosz Sputnyik hírportál. Kim Dzsong Un a látogatás három napja alatt egyáltalán nem használja a szállodák mellékhelyiségeit. Egy észak-koreai disszidens szerint azért, mert a sztálinista vezető a történelmi eseménytől függetlenül nem szeretné, hogy bármilyen részlet is kiderüljön az egészségi állapotáról.

Szlovákiában is gond az orvoshiány. Az Új Szó cikkéből kiderül, nem sikerült minden orvosi ügyeletre megfelelő üzemeltetőt találni. Az üresen maradt helyekre új pályázatot írtak ki, addig a pozsonyi minisztérium kijelöli az üzemeltetőt. A Szlovákiai Kórházak Szövetsége arra figyelmeztetett, hogy összeomolhat a július 1-től életbe lépő új ügyeleti rendszer, és a kórházi ügyeletet árasztják majd el a betegek. A szükséges 136 helynek csak a 40 százalékát sikerült betölteni. A szlovák kormány bizakodó, de az orvosok szerint egyes régiókban kevesen vannak az új rendszerhez. Az ügyeletek munkanapon este 10-ig, hétvégén pedig reggel 7 és este 10 között fogadják a betegeket.

 

Magyarország első fekete képviselője le karja rombolni az előítéleteket címmel számolt be a BBC a hétfőn képviselői esküdt tett Kocsis-Cake Olivióról. A brit közszolgálati média honlapján megjegyzi, hogy Magyarország a bevándorlásellenes politikájával szerzett hírnevet. Ezen a képen javíthat egy fiatal fekete liberális képviselő.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!