2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:15

Saját fegyverével győznék le a Fideszt Felcsúton

Hír TV

2018. július 10., kedd 18:15, frissítve: kedd 22:39

Saját fegyverével győzné le a Fideszt Felcsúton a Kétfarkú Kutya Párt: ugyanolyan nevű jelöltet indítanának az időközi polgármester választáson, mint a Fidesz. A trükk nem számít újdonságnak, egy hangfelvétel szerint a kormánypárt épp ugyanezt teszi a most vasárnapi miskolci választáson, ahol a teljes ellenzék egyetlen jelöltet támogat.

Nagy volt az öröm február 25-én, amikor Márki Zay Péter független jelöltként nyerni tudott a hódmezővásárhelyi időközi polgármester választáson. Az elmúlt években gyakorlatilag ez volt az egyetlen olyan jelentősebb választás, ahol a Fidesz vereséget szenvedett.

A most vasárnapi miskolci időközi önkormányzati képviselő választáson a teljes ellenzék Erdei Sándort, művésznevén Rokker Zsoltit támogatja. Nem sokkal azután, hogy bejelentette indulását, két másik független jelölt tűnt fel: Molnár Zsolt és Erdei Sándor. Utóbbiról semmit nem lehet tudni, azon kívül, hogy 1983-ban született. Molnár Zsoltról viszont kiderült, hogy Fidesz aktivista, ráadásul nem is Miskolcon él. A sajtó őt sem tudta elérni, ellenben az ellenzéki támogatással induló Erdei Sándor igen.

„Beazonosította magát, hogy ő Molnár Zsolt az ellenfelem. Szeretne velem beszélni, szeretne segíteni. Nagyon-nagy vihar van körülötte, de ő ezt nem akarja. Legszívesebben már visszalépne, ha hagynák. De nem engedik. Úgyhogy ő most 2 hétre külföldre utazott. Nincs is otthon a választási időszakban. Aggódtam is a kampányáért, hogy mi lesz vele. Egy darabig tartottuk vele a kapcsolatot, de már le vagyok tiltva. De ő elmondott mindent, töviről hegyire. Neveket említett, hogy miről szól ez az egész. Megpróbáltalak a szerencsi Koncz Ferenc nyakába varrni a történteket, de elhangzott ott Kubatov Gábor neve, Csöbör Katalinnak volt az aktivistája” – mondta Erdei Sándor önkormányzati képviselőjelölt.

A Hír TV birtokába jutott hangfelvétel tanulsága szerint nem véletlenül indulnak a megtévesztő jelöltek. Erről maga az egyik induló, Molnár Zsolt beszélt. „Én is azért indultam, mert egyébként Hódmezővásárhelyből kiindulva a Fidesz nem akarta hogy ugyan az megtörténjen mint Hódmezővásárhelyen, mint Márki Zay Péternél, hogy ugyan úgy győzzön az összefogás. Erkölcsileg nyilván én sem értek egyet ezzel az egésszel” – árulta el. 

Molnár arról is beszélt, hogy a megtévesztő nevű jelöltek indításának ötlete Kubatov Gábor pártigazgatóhoz köthető.

- Én jeleztem egyébként a visszalépésemet, hogy...
- Már szóltál róla?
- Persze, jeleztem, hogy...
- Kinek?
- Hogy valamilyen dűlőre jussunk...
- Koncz Ferencnek?
- Hát nyilván feléjük is, meg Zsolt felé Is, mert nyilván ő intézte ezt az indulást, és mondtam neki, hogy nyilván lehet jobb lenne visszalépni......
- És arról tudsz, hogy Budapestről Kubatov Gábor volt mögötte?
- Ez egyébként nekem is meglepődés, mert nyilván ugye Kubatovot tájékoztatták, mert ő a pártigazgató, stb., de ami nekem is meglepődés volt, hogy egyébként elvileg ennek az ötletnek félig meddig ő volt egyébként a kitalálója, nem is a miskolciak. Szóval nekem is ez így ledöbbenés volt.
- De akkor ezt nem az újságban olvastad, hanem akkor tudtad előre, hogy ő találta ki?
- Hát annyit tudtam, Hogy Kubatov tud róla, meg lett tájékoztatva, de nyilván ahogy kijöttek az újságcikkek, stb. Én is ugye rákérdezgettem, és Mondták, hogy félig meddig neki is köze van ehhez, meg ő találta ki. Ebből országos presztízst szeretnének egyébként tényleg csinálni, mert Hódmezővásárhelyen a Fidesz kikapott, ugye Lázárnak a fellegvárában, vagy hogy mondjam, És akkor most ezt Miskolcon el akarják kerülni.
- És akkor úgy gondolják, hogy tisztességes kampánnyal nem lehet megnyerni?
- Hát tisztességes kampánnyal biztosan nem egyébként.

Felcsúton augusztus 12-én tartanak időközi polgármester választást. Itt saját fegyverével győzné le a Fideszt a Kétfarkú Kutya Párt: ugyan olyan nevű jelöltet indítanak, mint a Fidesz. Így a szavazóknak két Mészáros László közül kell majd választaniuk, pont úgy, ahogy Miskolcon, ahol két Erdei Sándor lesz.

 

 

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!