2021. április 17.,
szombat, Rudolf napja

Romba dőlhet Gyurcsány mesterterve

Magyar Nemzet

2020. december 18., péntek 07:50

Ha Karácsony Gergely végül mégis elindul a baloldali miniszterelnök-jelölti előválasztáson, az jelentősen csökkentené Dobrev Klára esélyeit. Sőt, Gyurcsány Ferenc felesége emiatt lehet, hogy meg sem méretné magát – értesült a Magyar Nemzet ellenzéki forrásokból. Ez esetben Gyurcsánynak a már 2014-ben kiagyalt mesterterve dőlne romba.

Bár a nyilvánosságnak a sosem látott együttműködést mutatják, valójában öldöklő harc folyik a közös jelölteket, közös listát és közös miniszterelnök-jelöltet ígérő baloldali pártok között. Legutóbbi a napokban került a figyelem középpontjába, miután Gyurcsány Ferenc a Telexnek adott interjúban bejelentette, hogy ha vállalja, úgy Dobrev Klára lesz a DK miniszterelnök-jelöltje. Gyurcsány feleségének esélyeiről a Magyar Nemzet ellenzéki tárgyalásokra rálátó forrásai egyöntetűen úgy vélekedtek: bár Dobrev ismertsége az utóbbi években, főként az EP-választás óta jelentősen megerősödött, így esélyesként lehet számontartani a miniszterelnök-jelölti előválasztáson, annak kimenetelét nagyban befolyásolja, ha végül Karácsony Gergely is megméreti magát.

Bár a főpolgármester egyelőre azt állítja, hogy nincsen ilyen ambíciója, a Magyar Nemzet forrásai szerint erre nem kell mérget venni, ebben az esetben pedig szinte biztos, hogy Dobrev Klára alulmaradna a nála nagyságrenddel ismertebb és népszerűbb Karácsonynál.

Sőt, a lap egyes MSZP-s, illetve a Momentum belső folyamataira rálátó forrásai azt sem tartották kizártnak, hogy ilyen körülmények között Dobrev akár el sem indul az előválasztáson, mert várható bukása óriási presztízsveszteséget okozna a DK-nak, amely így sokkal gyengébb pozícóban tárgyalhatna a közös listáról.

Magyar Nemzet