2023. 12. 06. Szerda Miklós napja
Jelenleg a TV-ben:

A "Bihar grófja" Czárán Gyula

Következik:

Híradó 12:00

Belföld

Romba dőlhet Gyurcsány mesterterve

Ha Karácsony Gergely végül mégis elindul a baloldali miniszterelnök-jelölti előválasztáson, az jelentősen csökkentené Dobrev Klára esélyeit. Sőt, Gyurcsány Ferenc felesége emiatt lehet, hogy meg sem méretné magát – értesült a Magyar Nemzet ellenzéki forrásokból. Ez esetben Gyurcsánynak a már 2014-ben kiagyalt mesterterve dőlne romba.

  • Romba dőlhet Gyurcsány mesterterve

Bár a nyilvánosságnak a sosem látott együttműködést mutatják, valójában öldöklő harc folyik a közös jelölteket, közös listát és közös miniszterelnök-jelöltet ígérő baloldali pártok között. Legutóbbi a napokban került a figyelem középpontjába, miután Gyurcsány Ferenc a Telexnek adott interjúban bejelentette, hogy ha vállalja, úgy Dobrev Klára lesz a DK miniszterelnök-jelöltje. Gyurcsány feleségének esélyeiről a Magyar Nemzet ellenzéki tárgyalásokra rálátó forrásai egyöntetűen úgy vélekedtek: bár Dobrev ismertsége az utóbbi években, főként az EP-választás óta jelentősen megerősödött, így esélyesként lehet számontartani a miniszterelnök-jelölti előválasztáson, annak kimenetelét nagyban befolyásolja, ha végül Karácsony Gergely is megméreti magát.

Bár a főpolgármester egyelőre azt állítja, hogy nincsen ilyen ambíciója, a Magyar Nemzet forrásai szerint erre nem kell mérget venni, ebben az esetben pedig szinte biztos, hogy Dobrev Klára alulmaradna a nála nagyságrenddel ismertebb és népszerűbb Karácsonynál.

Sőt, a lap egyes MSZP-s, illetve a Momentum belső folyamataira rálátó forrásai azt sem tartották kizártnak, hogy ilyen körülmények között Dobrev akár el sem indul az előválasztáson, mert várható bukása óriási presztízsveszteséget okozna a DK-nak, amely így sokkal gyengébb pozícóban tárgyalhatna a közös listáról.

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Ki miatt szerepel gyengén a Fradi?

Ki miatt szerepel gyengén a Fradi?

Több mint egy hónapja nyeretlen a magyar labdarúgó-bajnokságban (NB I) a Ferencváros. Az új edző, Dejan Sztankovics először került hullámvölgybe, a szurkolókat pedig alaposan megosztja a szerb tréner.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A nap kérdése

A nap kérdése

Egyetért azzal, hogy politikai aktivistákat hívnak meg egyházi iskolákba?
David Pressman megint beleszállt Magyarországba

David Pressman megint beleszállt Magyarországba

David Pressman amerikai nagykövet ismét kioktatja a kormányt és Putyin-pártisággal vádolja és bírálja Orbán Viktort a hétfői, Magyar Külügyi Intézetben elmondott beszéde miatt egy, a szerkesztőségünknek eljuttatott levelében, amelyben az AmCham Patrons vacsoráján elmondottakat írták le.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!