2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Szigorúan titkos - Magyarország a Varsói szerződésben 03:00

Belföld

Román ügynöknek nevezte Fekete-Győr Andrást és Cseh Katalint Gulyás Gergely, aki Karácsonyék döntését is álszentnek tartja

Eddig a román ügynökök fedésben dolgoztak, még ha az ügynökök magyarok voltak akkor is, Fekete-Győr András Momentum-elnök romániai kampánya, egy magyar jelölttel szembeni román liberális politikus támogatása új jelenség – jelentette ki Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a mai Kormányinfón. Kérdésre, hogy román ügynöknek nevezte-e Fekete-Győrt, a tárcavezető egyértelműsítette: Fekete-Győr András magatartása alapján maximálisan indokoltnak tartom, hogy ügynöknek nevezzem, ráadásul ez egy másik Momentumos politikusra is igaz, egy hölgyre, aki EP-képviselő – utalt Cseh Katalinra Gulyás Gergely. Fekete-Győr román kampányáról azt mondta, a Momentum elnöke szégyellje magát, és aki azt hiszi, hogy egy román majd jobban védi a magyar kisebbségek ügyét, mint egy magyar politikus, az azonnal távozzon a közéletből. A PestiSrácok.hu a Liget-projektről, atlétikai világbajnokságról, a budapesti fejlesztések ellenzéki megakasztásáról, a Momentum által támogatott, Hitlert idéző jászberényi polgármesterjelöltről és a Soros által támogatott 444.hu brüsszeli jajveszékeléseiről, panaszkodásairól és uszításáról kérdezte a minisztert.

  • Román ügynöknek nevezte Fekete-Győr Andrást és Cseh Katalint Gulyás Gergely, aki Karácsonyék döntését is álszentnek tartja

A kérdésre, miszerint fontos, jó és szimbolikus fővárosi beruházásokat, a Liget-projektet, atlétikai VB-t és más fejlesztéseket miért nem valósítanak meg erőből, hiszen azokat meghátrálás nélkül nem akaszthatná meg Karácsony Gergely és az új fővárosi vezetés, Gulyás Gergely azt válaszolta, igaz, hogy ezeket a beruházásokat meg lehetne valósítani, de ha egy város döntést hozott arról, hogy kik irányítsák, akkor ezt a kormány tiszteletben tartja.

A főváros akaratával szemben nem lehet fejlesztéseket megvalósítani Budapesten, ezen álláspontunktól nem szeretnénk eltérni

– mondta Gulyás Gergely. A miniszternek Baán Lászlót, a Liget-projekt miniszteri biztosát is idéztük, aki szerint kifejezetten bűn lenne, ha a Városligetben nem épülne meg az új Nemzeti Galéria.

Gulyás Gergely egyetért Baán Lászlóval, a PestiSrácok felvetésre sajnálatosnak, álszentnek nevezte Karácsony Gergely és a Fővárosi Közgyűlés döntését, amely eltöröli ezt a beruházást.

Zöld gondolatokra, magukat zöldnek beállítva harcolnak a Liget-projekt ellen, amely azért álszent, mert a Liget-projekt megvalósulásával több zöld terület lenne a Városligetben, mint jelenleg

– fogalmazott Gulyás Gergely. Hangsúlyozta, a kormány nem boldog a fővárosi szándékok egy részét illetően, Budapest új vezetése a nyugati világ legnagyobb kulturális beruházást töri derékba a Liget-projekttel, és minden meg nem valósuló beruházást sajnálunk.

A tárcavezető a portállal abban is egyetértett, hogy ha nem lesz atlétikai világbajnokság Budapesten, az hosszútávon rontja a főváros hitelességét. “Karácsony Gergely a szerdai kormányülésen egyetlen vállalást tett, hogy az atlétikai VB ügyében november végéig nyilatkozni fog. Amennyiben Budapest nem szeretne világbajnokságot, akkor megpróbáljuk egy vidéki városban megrendezni, amennyiben ezt a nemzetközi szövetség is engedélyezi. Ha ez nem lehetséges, akkor nem lesz atlétikai VB Magyarországon. “Fontosnak tartunk jó néhány fejlesztést Budapesten, de tudomásul vesszük azt a helyzetet, hogy akaratukkal szemben szinte lehetetlen komoly fejlesztéseket végrehajtani” – ismételte meg Gulyás Gergely.

A PestiSrácok.hu annak az üzenetéről is kérdezte a minisztert, hogy a minap a Soros által is támogatott 444.hu és annak újságírója, Erdélyi Péter tájékoztatta a brüsszeli LIBE-bizottságot a magyarországi médiahelyzetről, amely panaszkodásban és uszításban számos csúsztatás is szerepelt.

Én ebben nem látok meglepőt, hogy a LIBE bizottság a 444-hu-t hívta meg, gondolom önök nem kaptak meghívást

– reagált Gulyás Gergely.

Végezetül a portál azt is megkérdeztük a Miniszterelnökség vezetőjétől, hogy november 10-én új polgármester-választást tartanak Jászberényben, ahol az ellenzék által is támogatott Budai Lóránt mellett kampányol Fekete-Győr András és a Momentum is, amellett a politikus mellett, aki korábban előszeretettel idézett Hitlertől és Szálasitól, utóbbit “Magyarország védelmezőjének” nevezett. Gulyás Gergely válaszában kifejtette, a balliberális oldal sose volt őszinte a szélsőségekhez való viszonyában, a jászberényi kampány is ezt bizonyítja, de minden alkalommal ezt bizonyítják.

SZENT ISTVÁN KIRÁLYUNK SZOBRÁNAK ÜGYÉRŐL, KARÁCSONY GERGELY AKADÉKOSKODÁSÁRÓL ANNYIT MONDOTT GULYÁS GERGELY, HOGY VÁRNA AZZAL, HOGY KARÁCSONYÉK SZENT ISTVÁN ÉS LUKÁCS GYÖRGY KÖZÖTT VÁLASSZANAK, HÁTHA SIKERÜL JÓL VÁLASZTANI. KARÁCSONY HELYETTESINEK SZÁMÁRÓL ÉS MÁS DÖNTÉSEKRŐL ÚGY FOGALMAZOTT A MINISZTER, HOGY AKI AZT HITTE, HOGY EGY ÚJ, ZÖLD, BALLIBERÁLIS ELIT VESZI ÁT BUDAPESTET, AZ CSALÓDHATOTT, MERT UGYANAZOK TÉRTEK ÉS TÉRNEK VISSZA, AKIK A DEMSZKY-KORSZAK ALATT EGYSZER MÁR TÖNKRETETTÉK A FŐVÁROST.

Gulyás Gergely üdvözölte Borkai Zsolt lemondását, szerdai heuréka kijelentésével mindent elmondott. A velünk élő kettős mércének tartja, hogy Borkai Zsoltot nem követi a kispesti Lackner Csaba és a budaörsi Wittinghoff Tamás.

Törökország Magyarország szövetségese a NATO-ban és Európa egészének legfontosabb szövetségese a migráció megállításában

– mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Recep Tayyip Erdogan török elnök budapesti látogatásával összefüggésben. Gulyás Gergely hozzátette: Magyarország minden szövetségesével és valamennyi nagyhatalommal jó viszonyra törekszik. A Törökország területén lévő hárommillió bevándorló Európának megoldhatatlan nehézséget okozna, ha a törökök nem gondoskodnának az ellátásukról – mutatott rá.

Elmondta azt is, az elmúlt évben az EU majdnem minden fontosabb vezetője tárgyalt a török elnökkel. Az EU kötelezettséget vállalt Törökország migrációval kapcsolatos tevékenységének komoly anyagi eszközökkel történő támogatására – emlékeztetett.

A kormány visszavonja azt a korábbi döntését, amely középfokú nyelvvizsga meglétéhez kötötte a felsőfokú tanulmányok megkezdését – mondta a Kormányinfón a Miniszterelnökséget vezető miniszter, aki hozzátette: számos szervezet kérte ezt, a többi közt a Hallgatói Önkormányzatok Országos Szövetsége, a roma szakkollégiumi hálózat, valamint a nyelvtanárok egyesülete. Gulyás Gergely közölte: az intézkedés bevezetése egyes ágazatokban komoly nehézséget jelentett volna. Példaként az óvóképzést és a mezőgazdasági felsőoktatást hozta. Közölte: konszenzus most sem volt a hat évvel ezelőtt meghozott döntés visszavonásáról.

A kormány támogatta az egészségbiztosítási alap több mint 34 milliárd forinttal történő megemelését – jelentette be a miniszter. Gulyás Gergely közölte, a döntés azt a célt szolgálja, hogy bizonyos egészségügyi szolgáltatások szélesebb körben legyenek elérhetőek. Példaként említette az emlődaganat vagy a kissejtes tüdődaganat kezelésére szolgáló készítmények alkalmazását. A miniszter beszámolt arról is, hogy a kormány támogatta a zalaegerszegi Mindszenty-múzeum és konferenciaközpont megvalósítását nyolcmilliárd forintból. Hozzátette: a kabinet ugyancsak támogatja a Szegedi Tudományegyetemen egy integrált “fejközpont” létrehozását, azaz a jelenleg külön működő arcsebészeti, szájsebészeti, fül-orr-gégészeti, fej- és nyaksebészeti, idegsebészeti és szemészeti ellátásokat egy tömbbe vonását, az előkészítésre 450 millió forintot biztosítottak.

PestiSrácok / Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Szijjártó Péter: a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz + videó

Szijjártó Péter: a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz + videó

Az idei európai parlamenti (EP) választáson újra döntést kell hozni a háború vagy béke kérdésében, márpedig a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten a Fidesz kampánynyitó rendezvényén.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!