2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Rogán: Igen, hibáztam

,

2016. október 10., hétfő 16:17, frissítve: hétfő 20:04

Napirend előtt még helyettese válaszolt, az azonnali kérdések órájában viszont már Rogán Antal magyarázta helikopteres luxustúráját. A propagandaminiszter azt hangoztatta: felesége sikeres üzletasszony, ő intézte a gépet. Rogán Cecília vállalkozását, a Nakama & Partnerst egyébként tavaly decemberben alapították, a cégadatok szerint reklámügynöki tevékenységet folytat, illetve film-, videó- és műsorgyártással is foglalkozik.

Magyarországon négymillió ember él létminimum alatt, és Szabolcsban a havi átlagbér annyi, mint amennyit a Rogán család egyetlen éjszakára költött a mándoki kastélyszállóban a luxusautós, helikoptertúrás hétvégén – vonta kérdőre Rogán Antalt Bangóné Borbély Ildikó. A szocialista politikus felidézte: 2007-ben, ellenzékben a mostani propagandaminiszter még azt hangoztatta, egy politikus magánélete nem magánügy, nem szabad titkolni. „Ön még 2014-ben azt mondta, hogy parasztgyereknek született. Parasztnak születni nem szégyen, de parasztul viselkedni igen, miniszter úr. Arra, amerre ön le tetszett szállni, azt mondják, hogy nem mindegy, hogy a viselkedése vagy a foglalkozása paraszt az embernek” – fogalmazott az MSZP-s képviselő.

Hibázott, bár a családi kasszába belefért – reagált Rogán Antal. „Számomra ennek az ügynek van egy nagyon komoly tanulsága. Nevezetesen az, hogy politikus magáncélból soha nem használhat helikoptert, akkor sem, ha egyébként ezt a felesége megengedheti magának. Igen, hibáztam, amiért ma önök leszedik rólam a keresztvizet” – mondta a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter.

„Hát legyen már férfi, ha már eddig nem tudott az lenni. Vállalja a felelősséget! És a felelősség ilyen eset után az, hogy fogja magát, és lemond” – válaszolta az MSZP-s politikus.

A Jobbik is a propagandaminiszter pénzügyeit firtatta. „Mióta fotoszintetizál? Mert elvileg önnek a mindennapi élethez szükséges kiadásokra már nem marad legális jövedelme” – jelentette ki Apáti István. A képviselő arra várt választ, miből finanszírozza luxuséletmódját a miniszter. „Az ön bevételei és kiadásai között Grand Canyon-i szakadék tátong, és hogyha megnézzük a legális jövedelmét, akkor azt látjuk, hogy az nem fedezi a közel 28 milliós, jelzálogalapú kölcsönének a törlesztőrészletét, a 15,2 millió forintos, magánszemély felé fennálló tartozásának rendezésére szolgáló összeget, a luxuslakás luxus-közösköltségeinek havi összegét, a mindennapi rezsit, az A3-as Audi tartós bérleti díjait, a magánóvoda költségeit. Elvileg önnek, tisztelt miniszter úr, nincs pénze élelemre” – így a jobbikos országgyűlési képviselő.

Rogán a családi költségvetés helyett inkább arról beszélt, hozzászoktak, hogy bárhova mennek, fotózzák őket. „Nem az a legény, aki adja, hanem az, aki állja. Én azt szeretném javasolni a Jobbiknak, hogy legyenek férfiak természetesen nemcsak akkor, amikor ütnek, hanem akkor is, amikor állniuk kell mindezt” – jelentette ki. A miniszter ezzel Vona Gábornak üzent. A Jobbik elnöke a közelmúltban amiatt tiltakozott, hogy olasz lesifotósok figyelték meg őt és családját.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!