2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Bayer show

Következik:

Híradó 15:00

Belföld

Robert Fico támadója a Momentum egyik testvérpártjával szimpatizálhatott

Orbán Viktor nem mond igazat, nem igaz, hogy baloldali aktivista lőtt Ficóra […] a merénylőt sokkal inkább nacionalistának, jobboldalinak lehetne nevezni – bizonygatta Cseh Katalin, a Momentum európai parlamenti képviselője a Facebook-oldalán, ezzel igyekezett elhatárolni a saját politikai szekértáborától a szlovák kormányfőre fegyverrel támadó férfit.

  • Robert Fico támadója a Momentum egyik testvérpártjával szimpatizálhatott

Ezzel szemben sajtóinformációk szerint a Ficót több helyen is életveszélyesen megsebesítő, 71 éves Juraj Cintula annak a Progresszív Szlovákiának a szimpatizánsa, amely ugyanúgy a Liberálisok és Demokraták Szövetsége Európáért (ALDE) nevű frakcióban foglal helyet az Európai Parlamentben, mint a Momentum. Sőt, Cseh Katalinék egyenesen testvérpártként tekintenek a Progresszív Szlovákiára. Emlékezetes: a momentumos EP-képviselő néhány évvel ezelőtt részt vett a szlovák párt kampányrendezvényén, ahol arra szólította fel a felvidéki magyarokat, hogy legyenek büszke szlovákok is.

Ugyancsak beszédes, hogy a Szlovák Írószövetségben korábban tagsággal rendelkező Cintula 2005-ben Szivárvány Irodalmi Klub néven alapított egy társaságot. A Fico elleni merénylet fényében pedig meglehetősen bizarr, hogy a szlovák férfi Mozgalom az Erőszak Ellen elnevezéssel hozott létre egy szervezetet 2016-ban. 

Noha Cseh Katalin és a Momentumot elnöklő Donáth Anna egyaránt elítélték a szlovák miniszterelnök elleni fegyveres támadást, az erről szóló Facebook-bejegyzéseik alatt burjánzanak a merényletet helyeslő kommentek: „Valójában az ellenzék az emberibb és Fico a gyűlöletkeltő. Ez az eset azonban jól jön az igazi gyűlöletkeltőknek”, „Tett érte az ember, hogy utolérje a sorsa”, „Mindenkit érdemei szerint!”, „Bátorak”.

A teljes írást IDE kattintva olvashatja. 

Fotó: MTI/AP/TASR Slovakia/Radovan Stoklasa

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!