2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Híradó 12:00

Rétvári Bence is óvodásokkal fotózkodott

Hír TV

2018. március 1., csütörtök 07:11, frissítve: csütörtök 10:30

Fotósorozatot ért Rétvári Bencének 250 ezer forint állami támogatás. A KDNP-s politikus a váci Szent Család Katolikus Óvodában gyermekek között adta át a sószobát, amelynek létrejöttéhez a kormány is nagylelkűen hozzájárult. Az államtitkár egyébként nemcsak olyan fényképet töltött fel közösségi oldalára, ahol a gyerekek a sószobában láthatók, hanem olyat is, amelyen játék közben szerepelnek az óvodások. A kormánypárti politikusok a mostani kampányban előszeretettel fotózkodnak óvodákban, ami ellen az ellenzék már többször felemelte a szavát.

Rétvári Bence szerdán a Pest megyei 4-es választókerülethez tartozó Verőcén tartott politikai gyűlést. A párt egyik sajtósa megszavaztatta a jelenlevőkkel, hogy stábunk forgathat-e a sajtónyilvános fórumon. A jelenlevők többségének végül nem volt ellenvetése.

Az egybegyűlteket a választókerülethez tartozó Verőce, Kismaros és Szokolya polgármesterei köszöntötték, méltatva a kormány munkáját. Ezután Wittner Mária 1956-os halálraítélt tartott beszédet a választás tétjéről. „Amikor Magyarország sorsáról kell döntenünk: élet vagy halál. Nincs más, élet vagy halál. És ez mindenkinek a kezében van, ott van a tudatában, hogy döntsön” – fogalmazott a korábbi fideszes képviselő.

A választókerület képviselőjelöltje több mint egyórás előadásában beszélt a bevándorlásról, az ellenzékről és a kormány által elért közvetlen eredményekről is. Az államtitkár szerint az ellenzék minden tagja valakinek a bábja, és az egyetlen független párt ma a Fidesz. A korrupció témaköre sem maradt ki.

„Ha egy országban korruptak a vezetők, ott nőnek a bérek, a foglalkoztatottság, csökkennek az adók, épülnek az egészségházak, ott lehet ilyen béremelési programokról beszámolni? Nem, ott az van, ami 2010 előtt volt Magyarországon. Megszorítás, elbocsátás, bércsökkentés, nadrágszíjbehúzás. Na, az valóban jellemző volt” – mondta Rétvári Bence.

Az államtitkár tavaly azzal került a hírekbe, hogy krumplit osztogatott a választóknak, de nem tudta megmondani, honnan származik a burgonya. Arra most nem válaszolt egyértelműen a Hír TV-nek, hogy számíthatunk-e tőle még hasonló akcióra.

– Minden alkalmat meg fogunk ragadni, hogy választási gyűlésen, más módon találkozzunk a választókkal. A korábbiakban is fontos volt, hogy akár szociális akciók keretében, akár másként segítsünk az embereknek, a következő harminckilenc napban is számtalan rendezvényünk lesz. Bízunk benne, hogy sokan jönnek, és minél több emberhez eljut a üzenetünk.
– Tehát: igen-nem?
– Kiderül a következő harminckilenc napban.

A budapesti születésű politikus elsősorban országos témákkal kampányolt rendezvényén.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!