2021. június 19.,
szombat, Gyárfás napja

Rétvári Bence: Az MSZP-nek 2006-ban nem volt fontos a belső béke

Hír TV

2020. június 2., kedd 14:04

Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője felszólalását azzal nyitotta, hogy ezen a héten sok szó esik majd a nemzeti összetartozásról, a határainkon túl élő magyarokról. Majd rátért arra, hogy a nemzet tagjait nemcsak fizikai határokkal lehet elválasztani, hanem tudatos megosztó politikával is, és felidézte a múlt hét csütörtöki kegyeleti megemlékezést is. Tóth Bertalan kijelentéseire Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériuma parlamenti államtitkára reagált.

Rétvári Bence államtitkár azzal kezdte válaszát, hogy felidézte, hogy

az MSZP kormányzásához köthető a vipera, a „SÜN” vagy a kardlapozás.

Felhívta arra a figyelmet, hogy akkor senki nem állt ki az ellenzéki párt tagjai közül azért, hogy nem kellene békésen megemlékezőket kardlapozni vagy rájuk gumilövedékkel lőni. Akkoriban nem volt fontos a belső béke, csak az, hogy ezeket az embereket eltávolítsák Budapest utcáiról – hangsúlyozta.

Ezt követően az államtitkár

kérdőre vonta az MSZP-t, hiszen az a képviselő társuk, aki 2004-ben a határon túli magyarok állampolgársága ellen kampányolt a plakátokon, az még most is a párt soraiban foglal helyet a parlamentben.

Így állnak tehát határokon átnyúló együttműködéshez, közösségvállaláshoz – szögezte le Rétvári Bence.

Az Emmi államtitkára arra is rámutatott, hogy az MSZP azzal a Jobbikkal borult össze, amelyet tíz éve még javában „nácizott”.

Hír TV