2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 04:20

Belföld

Rétvári Bence: A baloldal ne beszéljen konstruktivitásról

  • Rétvári Bence: A baloldal ne beszéljen konstruktivitásról

Keresztes László Lóránt, az LMP frakcióvezetője a védekezés sikerességével kapcsolatban arra szeretett volna választ kapni, vajon mikor tesz érdemi lépéseket a kormány a koronavírus járvány védekezésével kapcsolatban. Hozzátette, úgy látják, az érdekvédelmi szakszervezetekkel a kormány nem partnerként bánik. Tanárhiányról, közszolgáltatási rendszerproblémákról kérdezett.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára válaszolt, aki rögtön az ellenzék konstruktivitását kérdőjelezte, melyre az LMP frakcióvezetője beszédében hivatkozott.

„Hogy lehet, hogy ön azt követeli, a gyors hatékony reakciókat a kormányzat részéről, az ezt lehetővé tevő jogszabályt pedig önök itt nem támogatták a Parlamentben, hanem helyette diktatúrát kiáltottak. Mint kiderült nagyon is tisztában volt a baloldal azzal, - mint ahogyan az elmúlt napokban napvilágot látott hangfelvételekből kiderült - hogy természetesen nem volt teljhatalom, nincsen diktatúra, de mégis ennek a hullámára felültek és ennek hírét vitték világszerte mindenhova” – mondta Rétvári Bence.

Az államtitkár elmondta, Magyarország a WHO protokoll szerint tesztel. Mindenki számára ingyenes a tesztelés, aki a vírusnak a tüneteit mutatja, vagy a kontaktkutatásba bekerül. Hozzátette, a környező országok legtöbbje rosszabbul áll a védekezésben. A növekvő tendenciákra pedig, növekvő kapacitásokkal reagál a kormány – válaszolta Rétvári.

A magyar védekezés hála Istennek sikeres, csakhogy ebben az ellenzéknek nem volt része az elmúlt hónapokban – emelte ki az államtitkár.

Molnár Zsolt, az MSZP képviselője a járvánnyal kapcsolatban azt mondta a kormány nem a vírus ellen küzd, hanem a járvánnyal kapcsolatos tényekkel és hírekkel folytat küzdelmet.
Majd a főpolgármester-választás egy éves évfordulójáról beszélt.

Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára válaszként elmondta, mint az Koncz Zsófia megválasztásán is jól látszik, az emberek szavazata teljesen más képet mutat Magyarországról, mint amit az ellenzék fest róla.

„Mi a magyar emberek egészsége érdekében dolgozunk. Azért, hogy mindenkit megmentsünk és mindenkinek biztosítsuk azokat a feltételeket, amelyek a vírusjárvány elleni küzdelmek során szükségesek” – válaszolt a koronavírussal kapcsolatban Kontrát Károly.

Emellett arra kérte az ellenzéket, ha a baloldalnak valóban fontos a magyar emberek egészsége, biztonsága, akkor támogassák a kormány döntéseit.

Az évforduló kapcsán elmondta, tavaly ilyenkor is bebizonyosodott, hogy Magyarország legerősebb pártjai a Fidesz és a KDNP. Az önkormányzati választásokon ugyanis a jelöltek 52%-os eredménye azt jelenti, hogy a kormány megkapta a felhatalmazását a megkezdett munka folytatására. Elmondta, a kormány most is úgy tekint Budapestre, mint a nemzet fővárosára és Karácsony Gergelynek ugyanolyan körülményeket biztosítanak a városvezetéshez, mint amilyet Tarlós Istvánnak is biztosítottak.

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!