2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Háború Ukrajnában 13:00

Belföld

Rétvári Bence: 60 millió forintból megújul a váci mentőállomás

Hatvan millió forintból a nyárra megújul a váci mentőállomás - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára csütörtökön a Pest megyei városban tartott sajtótájékoztatón.

  • Rétvári Bence: 60 millió forintból megújul a váci mentőállomás

Rétvári Bence, aki egyben a térség KDNP-s országgyűlési képviselője, elmondta, hogy felújítják a mentőállomás külső szigetelését, a csapadékvíz-elvezetést és a gépkocsimosót; kialakítanak egy új fertőtlenítő helyiséget és kifestik az épületet. Július végére be is fejeződhetnek a munkálatok - fűzte hozzá.

Az államtitkár kitért arra, hogy a kormány 2010 után igyekezett többletforrásokat biztosítani az Országos Mentőszolgálatnak, amelynek éves költségvetése akkor nem érte el a 22,5 milliárd forintot, most viszont megközelíti a 43 milliárd forintot. Így nyolc év alatt 91 százalékkal nőtt a mentőszolgálat költségvetése - mutatott rá.

"Ebből a többletforrásból biztosítottuk egyrészt a béremelések alapját, másrészt a fejlesztések, korszerűsítések alapját és az új mentőautók beszerzéséhez szükséges fedezetet" - mondta Rétvári Bence.

Emlékeztetett arra, hogy az elmúlt években az országban 31 új mentőállomás és 8 mentési pont jött létre, illetve 104 mentőállomás újult meg. A fejlesztéseknek az volt a céljuk, hogy bárhol is éljen valaki az országban, ha bajba kerül, 15 percen belül kiérkezhessen hozzá a mentő - mondta.

Rétvári Bence szólt arról is, hogy a múlt évben egy külön 10 százalékos béremelésben részesültek a mentőszolgálat dolgozói, továbbá az egészségügyi ágazati béremelés szintén megjelent a fizetésükben. Közlése szerint, aki 2010-ben mentőápolóként 173 ezer forintot keresett, az ma 340 ezer forintot keres, aki mentőtisztként korábban 242 ezer forintot keresett, az ma 460 ezer forintot keres, és aki orvosként 314 ezer forintot keresett, az ma 645 ezer forintot keres a mentőszolgálatnál.

Az államtitkár kitért arra, hogy az elmúlt években a mentőszolgálat gépjárműparkja is megfiatalodott, 793 új mentőautó állt szolgálatba, és míg 2010 környékén a mentőautók átlagéletkora 8,3 év volt, addig mára 5,5 évre csökkent.

Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója arról beszélt, hogy évente 1,2 millió beteget látnak el, majd felhívta a figyelmet arra, hogy a mentőszolgálat pénteken ünnepli fennállásának 71. évét.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!