2019. április 25.,
csütörtök, Márk napja

Rétvári: a kormány segítené a korai gyerekvállalást

Hír TV

2018. november 8., csütörtök 15:03, frissítve: csütörtök 18:46

A korábbi gyermekvállalást segítené a fiatalok kamatmentes életkezdési kölcsöne, amelyről a nemzeti konzultációban is kikérik az emberek véleményét - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára.

Rétvári Bence azt mondta, kutatások szerint a magyarok család- és gyermekbarátok, családban szeretnének élni, ám a fiatalok általában eggyel több gyereket terveznek, mint amennyi megszületik. Ennek oka lehet a politikus szerint az életkor vagy az anyagi helyzet, a kormány viszont szeretné lebontani az akadályokat.

Az embereknek a véleményét szeretnénk kikérni, tehát szeretnének e egy olyan konstrukciót amely a minél korábbi minél fiatalabb korban való gyermekvállalást egy ilyesfajta kölcsönnel ösztönzi. Hogy ha az emberek ezt az irányt támogatják akkor természetesen elkezdjük kidolgozni ezt. Ugye jelenleg ugye december 24-ig várjuk a kérdőívek visszajövetelét ezeket feldolgozzuk tehát nyilván januárban valamilyen eredményünk ezzel kapcsolatban lesz és ha megvannak az eredmények akkor a jogszabályok jövő év elején februárban kezdi a parlament az ülésezését tehát akkor már az országgyűlés elé is kerülhetnek ezeket a jogszabályokat eltudjuk fogadni– mondta Rétvári Bence