2021. május 18.,
kedd, Erik, Alexandra napja

Részletek a dunavarsányi tragédiáról - Magyar rockzenészt ölt meg féltékenységből apa és fia

2021. május 4., kedd 12:18

Válóperük napján érkezett feleségéhez és annak új élettársához a dunavarsányi D. Sándor és fia, Sanyi. Apa és fia brutális bosszúhadjáratra indult: K. Gyulát saját udvarán több szúrással megölték, majd elmenekültek. A sebesült férfi utolsó erejével még kimenekült az utcára, ott esett össze.

Szerelmi dráma húzódhat a szörnyű, hétfő hajnali gyilkosság hátterében, amely sokkolta a dunavarsányaikat. A település egyik közkedvelt, rockzenészként is jól ismert lakóját ugyanis kegyetlenséggel gyilkolta meg egy apa és annak fia, idősebb és ifjabb D. Sándor. Idősebb D. Sándor felesége, Évike pár hónappal korábban Gyuláért hagyta el a családját, Sándorral éppen a gyilkosság napján lett volna a válóperük.

 

EGYETLEN TÁSKÁT VITT MAGÁVAL

Évike pár hónappal ezelőtt jelentette be Sándornak, hogy elhagyja a családját:

– Ketten éltek itt, és bár Sanyi elég hirtelen haragú, úgy tűnt, semmi gond nincs a házasságukkal – mesélte a Borsnak az egyik szomszéd:

– Aztán Évike mindenkit – még a családját is – megdöbbentette, amikor egyik reggel közölte, hogy elköltözik. Semmit nem vitt magával, egyetlen táskával távozott. Azóta sem tudta senki, hogy hol van, mindenkivel megszakította a kapcsolatot, elérni sem lehetett, valósággal eltűnt a Föld színéről - mondta a férfi.

- Sándor összetört, a fia, Sanyika is visszaköltözött hozzá, azóta együtt éltek. Azt azonban nem gondoltuk, hogy ilyesmit terveznek, sokkolt minket, ami történt – magyarázta az ismerős.

TITKOLNI AKARTA ÚJ ÉLETÉT

Csak később derült ki, hogy Évike nem ment messzire. Pár kilométerrel arrébb költözött a helyiek közt is ismert rockzenészhez, K. Gyulához. Azonban akárhogyan is próbálta titkolni új életét, apa és fia rátalált. Késsel felszerelkezve, bosszúszomjasan érkeztek hétfőn hajnalban a férfihez. Nem véletlenül választották ezt a napot: hétfőn lett volna Sándor és Éva válópere.

- ÚGY TUDJUK, HOGY APA ÉS FIA EGYÜTT TÁMADTA MEG GYULÁT AZ UDVARON, ÉVIKE PEDIG A HÁZBAN VOLT. GYULA MÉG KIÉRT AZ UTCÁRA, DE OTT ÖSSZEESETT– mesélte lapunknak az egyik helybeli. A környéken mindenki kedvelte Gyulát, a férfi ismert rockzenésznek számított.

– Régen gyakran koncertezett, több helyen is fellépett, pár éve hagyott fel az aktív zenéléssel - emlékezett az áldozat egyik ismerőse.

GYORSHAJTÁS BUKTATTA LE

Idősebb és ifjabb D. Sándor a véres gyilkosság elmenekültek, a helyszínre kiérő rendőrök pedig azonnal lezárták az egész települést. A zár hírétől ijedhetett meg az idősebb férfi, aki nem sokkal később feladta magát a rendőrségen. Fia bár tovább menekült, sorsát ő sem kerülhette el, ifjabb Sándor ugyanis egyenesen a rendőrség egyik zárába futott bele.

– Nagyon gyorsan repesztett, azt hallottuk, hogy gyorshajtás miatt kapcsolták őt le a házuktól alig száz méterrel – mesélte egy utcabeli. A két Sándort az eset után őrizetbe vették, a sokkos állapotban lévő Évát pedig kihallgatásra vitték el. A terrorelhárítók is kivonultak a helyszínre, mert az apa és fia is vadász, több fegyverük is van.

 

Bors