2019. június 25.,
kedd, Vilmos napja

Repkednek a főpolgármester-jelölt nevek ellenzéki oldalon

Hír TV

2018. október 12., péntek 18:47, frissítve: péntek 19:59

Egyre több nevet dobnak be az ellenzéki oldalon lehetséges főpolgármester-jelöltnek. A szocialistáknak több indulója is lenne egy esetleges előválasztásra, míg Liberálisok Sermer Ádámot nevezték meg kihívónak. Puzsér Róbertet több párt is támogathatja, róla Tarlós István azt mondta, hogy a saját területén tehetséges, de a városvezetés más szakma.

Szerdán jelentette be Tarlós István, hogy újra indul a főpolgármesteri posztért jövő ősszel. Csütörtökön Puzsér Róbert jelezte, hogy elindulna, majd az ATV-ben a jelenlegi városvezetőről is elmondta a véleményét.

„Amikor nincs vízió és nincs identitás, amikor azt látom hogy Tarlós István maradéktalanul elégedett ezzel a vasbeton, benzingőz és kipufogógáz Budapesttel, ezzel az élhetetlen metropolisszal amelyben élünk. Nem akarja sehova eljuttatni, nincs a fejében egy B pont ahova eljuttassa. Ezt a vasbeton Budapestet kell menedzselni, minél jobban, gördülékenyebben működjön és termelje a GDP-t” – mondta Puzsér Róbert.

Tarlós István diplomatikusabban fogalmazott fogalmazott kihívójáról.

„Nekem Puzsér Róberttel a világon semmi bajom nincsen, meg szoktam tekinteni, ha módon van rá a szatírikus műsorait, az egy szakma. A szakmájában ő az egyik legjobb, nagyon tehetséges, a városvezetés az egy másik szakma az sem lehet máról holnapra megtanulni” – reagált a hírre Tarlós István.

Az MSZP budapesti elnöke a Hír TV-nek további jelöltek nevét is bedobta, akik egy esetleges előválasztáson indulhatnának. „Az MSZP szerencsés helyzetben van, mert sok alkalmas főpolgármester-jelöltünk is van. A két hivatalban lévő polgármesterünk, Tóth József és Gajda Péterről van szó. A várospolitikusunk Tüttő Katalin és Horváth Csaba is, hogy közülük ki lesz a befutó, kinek van ambíciója, az a szocialista párt belső egyeztetésén ki fog derülni” – nyilatkozta Molnár Zsolt.

Az előválasztásra korábban Karácsony Gergely is bejelentkezett.

A DK fővárosi képviselője közben azokat bírálja, akik kimaradnának az egyeztetésekből „Futóbolondok ellen nincs orvosság, felelős jelölt vagy felelős politikus, aki úgy gondolja, hogy kihívója akar lenni Tarlós Istvánnak, annak vagy tárgyalásos vagy előválasztásos úton kell megmérettetnie magát” – közölte Gy. Németh Erzsébet fővárosi képviselő.

A fővárosban ellenzéki szinten erősnek számító Momentum kivár döntésével az EP-választásokig. „Ősszel kell együttműködni, nem tavasszal, szóval ez azért elég korai lenne most télen eldönteni és előre megállapodni. Szerintünk ez majd kicsit később lesz aktuális. A jelenleg bedobott nevek közül nem érezzük úgy, hogy bárki olyan lenne, aki mögé teljes szívvel be lehetne állni” – nyilatkozta Nemes Balázs szóvivő.

Sajtóhírek szerint az LMP-ben és a Jobbikban is támogathatónak tartják Puzsér Róbert indulását.