2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Repedezik és süllyed a nemrég átadott ceglédi sportközpont

,

2017. március 19., vasárnap 10:16, frissítve: hétfő 08:02

Alkalmatlan a sportolásra az új ceglédi dzsúdóközpont, amelyre mintegy 400 millió forint közpénzt költöttek. Bár az épületre megvan a jogerős használatbavételi engedély, a szakosztály nem hajlandó beköltözni. A Hír TV információi szerint a Magyar Judo Szövetség vezetősége a jövő héten a helyszínen veszi szemügyre a központot. Ha az nem felel meg az elvárásoknak, akkor nem támogatják a működését.

Hiányoznak a tervezett napelemek, repedeznek a falak, süllyed az alap. Februárban ugyan megtörtént a ceglédi dzsúdóközpont műszaki átadás-átvétele, az épületet azonban még nem használja senki, a terület le van zárva.

„Ez teljesen felháborító, most épült meg és már olyan állapotban van, hogy nem lehet használni, én is a napokban olvastam, úgyhogy nem igazán tudok még róla, mi lesz a jövőben vele” – mondta egy ceglédi lakos.

A kormány 450 milliót szavazott meg a központra, a közbeszerzést a Nemzeti Sportközpontok bonyolította, a munkát végül 378 millióért végezte el a hajósi székhelyű Aktív Kft. A Ceglédi Vasutas Sportegyesület szakosztályának vezetőedzője a helyi rádióban úgy nyilatkozott, a kivitelezés minősége miatt a szakosztály nem hajlandó átvenni a csarnokot, szerintük az Ungvári Miklós fémjelezte szakosztály nem ezt érdemelné.

„Olyan problémák vannak vele, amelyek kérdőjelessé teszik, hogy ez az épület egyáltalán állni fog-e tíz év múlva. Gyakorlatilag az történt, mint az összes fideszes önkormányzatnál: rendkívül silány kivitelezési minőségben készült el ez az épület, ahhoz képest hogy mégiscsak közpénzből épült, nem az embereket szolgálja, hanem azokat a vállalkozókat, akik ebből az egészből rendkívül sokat keresnek” – ezt már Volner János, a Jobbik országgyűlési képviselője mondta.

Cegléd polgármestere nem nyilatkozik, kérdéseinkre csak írásban válaszolt. A fideszes politikus azt állítja, maga is a sajtóból értesült a központ körüli problémákról, hiszen a kivitelezésben az önkormányzat semmilyen formában nem vett részt, azért kizárólag az állami tulajdonú Nemzeti Sportközpontok a felelős.

Az épületre idén februárban adták ki a jogerős használatbavételi engedélyt, ám a szakosztály nem hajlandó beköltözni.

A Hír TV információi szerint a Magyar Judo Szövetség vezetősége a jövő héten a helyszínen veszi szemügyre a központot. Ha az nem felel meg a követelményeknek, akkor nem támogatják a működését.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!