2023. 03. 31. Péntek Árpád napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Belföld

Rendszeresen bántalmaztak egy 5 éves gyermeket az újpesti gyermekotthonban

Rendszeresen molesztálhattak egy ötéves kislányt Újpesten, egy önkormányzati fenntartású gyermekotthonban. Az esetről az otthon egyik dolgozója számolt be a HírTV-nek.

  • Rendszeresen bántalmaztak egy 5 éves gyermeket az újpesti gyermekotthonban

Egyebek mellett azt állítja, hogy hiába értesítették szakmai vezetőjüket az abúzusról, az nem intézkedett, sőt megpróbálta eltussolni az ügyet. Így a hatóságok csaknem egy hónappal az eset után kezdték el vizsgálni az ügyet.

A gyermekotthon egyik dolgozója levélben kért segítséget a Célpont stábjától, mert az intézményben molesztáltak egy ötéves kislányt és állítása szerint az ügyet el akarták tusolni.

A baloldali önkormányzat sem lépett időben - pedig az ő hatáskörükbe tartozik az Aranyhíd Gyermekek átmeneti otthona - erről már a kerület fideszes önkormányzati képviselője beszélt Célpont című műsorunknak.

Ilyen súlyú bántalmazás esetén azonnal a jelzőrendszer résztvevőihez kell fordulni, azaz a gyámügyi hatósághoz, a rendőrséghez, és ebben az esetben orvost is kellett volna hívni, majd később pszichiátriai ellátásban kellett volna részesíteni nemcsak a sértettet, hanem az elkövetőket is, hisz ők is fiatalkorúak.

Az azonnali elmulasztása nemcsak morális és jogszabályi kérdéseket vet fel, hanem a bántalmazott gyermeknek is súlyosbítja a traumáját.

Minderről bővebben vasárnap Célpont című műsorunk számol be.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Szili Katalin csatlakozik a KDNP-hez

Szili Katalin csatlakozik a KDNP-hez

Szili Katalin miniszterelnöki főtanácsadó Kereszténydemokrata Néppártba (KDNP) történő belépését jelentette be a kisebbik kormánypárt elnöke pénteken Budapesten.
2025-ben újra magyar Gripenek védik a balti államok légterét

2025-ben újra magyar Gripenek védik a balti államok légterét

Döntés született arról, hogy Magyarország lojális NATO-szövetségesként immár negyedik alkalommal, 2025-ben ismét részt vesz a balti államok légtérvédelmében - jelentette be a tárca tájékoztatása szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken a lengyelországi Lódzban.
A tavaszi szünetben is ingyen utazhatnak az alsó tagozatos diákok Kajla útlevelükkel

A tavaszi szünetben is ingyen utazhatnak az alsó tagozatos diákok Kajla útlevelükkel

Április 6. és 11. között minden gyerek, aki a jegyvásárlás során felmutatja pecsétgyűjtő Kajla útlevelét és személyazonosításra alkalmas igazolványát, korlátlan számban díjmentesen utazhat a MÁV-Start, a Volánbusz és a GYSEV belföldi helyközi járatain - jelentette be Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő pénteken, a budapesti Déli pályaudvaron tartott sajtótájékoztatón.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!