2020. december 1.,
kedd, Elza napja

Rendkívüli tájékoztatás az iraki magyar kontingens helyzetéről

Hír TV

2020. január 9., csütörtök 07:25

Az iraki magyar kontingens helyzetéről adott tájékoztatást Benkő Tibor honvédelmi miniszter annak apropóján, hogy sokszor olyan hírek jelennek meg, amelyek nem fedik a valóságot és sokszor úgy tüntetik fel a tárca vezetését, hogy nem figyel eléggé arra, ami egy műveleti területen történik. A rendkívüli sajtótájékoztatón videón kapcsolták az Irakban szolgálatot teljesítő magyar kontingens parancsnokát, valamint a magyar katonákat is, akik jelentést tettek a kialakult biztonsági helyzetről.

 

Maradnak a magyar katonák Irakban - közölte a honvédelmi miniszter. Benkő Tibor szerint nem új, hogy támadás ér magyar missziót, a helyzet nem indokolja, hogy kivonják a katonákat az országból. A tárcavezető elmondta: folyamatosan figyelemmel kíséri a Honvédelmi Minisztérium, mi történik azon a területen Irakban, ahol a magyar katonai kontingens tartózkodik. A fontos az, hogy a katonák számára biztonságot nyújtsanak.

A sajtótájékoztatón bejelentkező katonák elmondták:

számítottak a támadásra.

Farkas Sándor alezredes, a kontingens parancsnoka szerint nagyon magasra értékelte a felkészültséget, hiszen két alkalommal is volt bunkerriadó és

a magyar állomány volt a leggyorsabb, melyik el tudta foglalni a biztonságos pozíciókat.

Ezen kívül a magyarok tudtak a leghamarabb elszámolni az amerikai táborvezetés felé.

A kiképzési és egyéb feladatok is fegyelmezetten lezajlottak – számolt be a parancsnok.

Kiemelte, továbbra is úgy gondolja, hogy rendben van a magyar állomány, fel van készülve a további feladatok sikeres végrehajtására, valamint arra is, hogy bármilyen jövőbeni eseményt kellőképpen lereagáljon.

Az alezredes elmondta, az Ebrílben szolgálatot teljesítő magyar katonák között nagyon szoros kötelék alakult ki és nagyon magas szakmai szinten tudják teljesíteni a feladatokat. 

A magyar katonák arról is beszéltek, hogy minden segítséget megkapnak Magyarországról, így ez is hozzájárul ahhoz, hogy teljesíteni tudják a feladataikat.

Maradnak tehát Irakban.

Hír TV