2020. február 26.,
szerda, Géza napja

Reakciók a miniszterelnök beszédére

Hír TV

2019. július 27., szombat 17:14

Elítélte az ellenzék a miniszterelnök tusnádfürdői beszédét. Orbán Viktor és a DK a világ minden lényeges kérdésében szemben áll egymással, mert a "történelem két teljesen eltérő útján" járnak. Ezt közölte Gyurcsány Ferenc pártjának szóvivője. A Jobbik szerint pedig a miniszterelnök a "nemzet mészárosa lett", akit csak a saját hatalmi tébolya érdekel.

Az ország valódi problémái helyett továbbra is a migrációval, a liberalizmussal, Soros Györggyel és az Európai Unióval ijesztgeti a magyarokat. - így reagált a Magyar Liberális Párt a miniszterelnök Tusnádfürdői beszédére. Szerintük Magyarország függetlenségére és önállóságára nem Európa, hanem Orbán Viktor és politikája jelenti az igazi veszélyt.

A miniszterelnök visszavezette hazánkat az oroszok ölelésébe, ahonnan 30 éve szabadulni akart - így reagált a miniszterelnöki beszédre a Jobbik. A Simicska Lajossal korábban szoros kapcsolatban lévő párt úgy gondolja, hogy Orbán Viktor a strómanok ura, akit csak a saját hatalmi tébolya érdekel, és ennek oltárán kész feláldozni Magyarországot is.

Az LMP társelnöke szerint Orbán Viktor fél a következő 15 évtől.

Az egyéni szabadság, a nemzet megmaradása és Európa megerősítése nem állnak szemben egymással - ezt üzente a Demokratikus Koalíció a kormányfőnek. Gyurcsány Ferenc pártjának szóvivője hazugsággal vádolta meg a miniszterelnököt azzal kapcsolatban, hogy Orbán Viktor ellentétként állította be a kereszténységet és a liberalizmust. Gréczy Zsolt elmondta: liberálisnak lenni azt jelenti, hogy mindenki dönthet a saját sorsáról.

Kocsis: a Fideszben van erő és bátorság a liberálisokkal szembeni küzdelemhez

A Fidesz készen áll a liberálisokkal szembeni küzdelemre - nyilatkozta Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője szombaton az MTI-nek.

A kormánypárti politikus az Orbán Viktor miniszterelnök tusnádfürdői beszédét kommentáló ellenzéki pártokra reagálva úgy összegzett: azért kell szembefordulni a liberális ellenzékkel, mert nem a magyar családok, hanem a külföldiek érdekeit képviselik Magyarországon. Betelepítenék a bevándorlókat, újra eladnák a közműcégeket a külföldieknek, megemelnék a rezsiköltségeket és a brüsszeli bürokrácia érdekeit szolgálnák itthon - sorolta.

Kocsis Máté kijelentette: a Fidesz készen áll a liberálisokkal szembeni küzdelemre. "Van kellő erőnk és bátorságunk, hogy megvívjuk az előttünk álló csatákat a keresztény szabadságért, Magyarországért, és az eddigi eredmények megvédésért" - szögezte le.

A frakcióvezető értékelése szerint az ellenzéki nyilatkozatok két dolgot is egyértelművé tettek. Egyrészt azt, hogy az ellenzéknek nincs komolyan vehető jövőképe Magyarországról. Másrészt szolgai módon követik és védik azt a liberális, bevándorláspárti politikát, amely az elmúlt években folyamatosan támadta Magyarországot - fejtette ki.

"Mai reakcióik ismét bizonyították, hogy az ország megvédésében és megerősítésében rájuk nem lehet számítani" - mutatott rá a fideszes politikus.

MTI