2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Híradó 15:10

Rászorulóknak szerveztek gyűjtési akciót

Hír TV

2017. november 26., vasárnap 18:12

Több civil szervezet is adománygyűjtést indított az adventi időszak kezdetén. A Katolikus Karitász étel-, ruha- és játékosztással támogatja a rászorulókat. A Magyarországon tevékenykedő nagykövetségek jótékonysági vásárral próbálnak segíteni.

Rászoruló családok gyülekeztek a Kispesti Nagyboldogasszony Főplébánia előtt a Katolikus Karitász segélyakciójára. Többségük élelmiszert, meleg ruhát és játékot vihetett haza. A jótékonysági szervezet az egész téli időszakban gondoskodik a rászorulókról. Országszerte osztanak meleg ételt is, továbbá 200 családot támogatnak kályhával és tűzifával.

„Az adventi időszakban indul a »Gyerekek a gyerekekért karácsonyra« akciónk is, amelynek az a lényege, hogy iskolás gyerekeket szólítunk meg, hogy vannak náluknál is szegényebb sorban élők, gondoljanak rájuk, segítsenek rajtuk, akár egy játék felajánlásával, amelyet elhoznak az iskolájukba. A karitász mindezt összegyűjti, és egy jelentős adománnyal mindezt kiegészíti, és névre szóló csomagokat készít a gyermeknek” – mondta Écsy Gábor, a Katolikus Karitász országos igazgatója.

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület 200 áruházban szervez karácsonyi adománygyűjtést, egész hétvégén várták az adományokat.

„Arra kérjük a vásárlókat hogy vásároljanak minél többet cukorból, szaloncukorból, lisztből, konzervekből, tehát olyan tartós élelmiszerekből aminek örülnek a nélkülözők a karácsonyi időszakban és ezt a kasszától való távozás után, az Élelmiszerbank munkatársai várják. Vannak gyűjtőpontjaink, ahol átveszik ezeket az élelmiszereket a rászorulóknak” – mondta Sczígel Andrea, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület külső kapcsolatok igazgatója.

A Magyarországra akkreditált diplomaták is segítenek advent idején. Budapesti vásárukon 45 nagykövetség munkatársa vett részt. Kórházakat és civil szervezeteket támogatnak a befolyt pénzből. Minden ország saját nemzeti ételeit, népművészeti tárgyait és ékszereit mutatta be.

Tavaly hatmillió forint gyűlt össze a diplomata vásáron.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!