2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Bayer show

Következik:

Vezércikk 14:00

Belföld

Rászoruló erdélyi gyerekeknek és időseknek vitt támogatást az Ökumenikus Segélyszervezet

Több mint ezer erdélyi gyerek és idős részesült az Ökumenikus Segélyszervezet 3 tonnányi karácsonyi ajándékából. Az ajándékokat Lévai Anikó jószolgálati nagykövet és Lehel László elnök-igazgató adta át ma délelőtt Marosvásárhelyen.

  • Rászoruló erdélyi gyerekeknek és időseknek vitt támogatást az Ökumenikus Segélyszervezet

Ez a hölgy a tizenhat unokája közül öttel érkezett a marosvásárhelyi Lazarenum Alapítvány épületébe hétfőn délelőtt.

„Elhoztuk, hogy legyen nekik egy kis örömük, és gondoljuk, hogy akkor jobban fognak bízni abban, hogy van a szeretet, amit mindenkinek meg kellene tartani egymás között”

- mondta Ádám Irén. 

A szeretet a legnagyobb karácsonyi ajándék - hangsúlyozta a marosvásárhelyi Lazarenum Alapítvány épületében összegyűlteknek az Ökumenikus Segélyszervezet vezetője. A szeretet mellé kézzel fogható tartós élelmiszereket, gyümölcsöket, továbbá játékokat is adományoztak az idősek otthona lakóinak, nagycsaládosoknak, illetve a Lazarenum Alapítvány által támogatott szegény sorsú gyerekeknek.

„Egy-egy család életében lehet azt mondani, hogy egy-két hónapra elegendő ez az alapvető élelmiszer. És ahogy elnéztük itt, a tekintetekből, és az arcokat, meg vagyok győződve, hogy itt helye van ennek a segítségnyújtásnak!”

- fogalmazott az Ökumenikus Segélyszervezet, elnök-igazgatója, Lehel László.

A 3 tonnányi ajándékot Lévai Anikó jószolgálati nagykövet és Lehel László elnök adta át Suba Ilona intézményvezetővel a rászorulóknak.

„Ilyenkor jövünk az adventi időszakban, és valamikor január végén ismét fogunk jönni, mert a mi segélyszervezetünk egy olyan munkát végez, ami… az év 365 napján végzi ezt a tevékenységet!”

- hangoztatta az Ökumenikus Segélyszervezet jószolgálati nagykövete, Lévai Anikó.

Több mint száz gyermek és idős lakó részesült abból a mintegy 2,5 millió forint értékű adományból, amit több teherautó szállított Budapestről Marosvásárhelyre. Ezen kívül 170 maros megyei családot is megajándékoztak.

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Megvan Csire Zsuzsi temetésének időpontja

Megvan Csire Zsuzsi temetésének időpontja

A múlt hétfőn elhunyt Csire Zsuzsi, a szívbeteg debreceni lány. A tragédiát követően, pénteken az édesanyja a közösségi oldalán tette közzé, hogy mikor lesz a fiatal lány végső búcsúztatása - írja a haon.hu.
Orbán Viktor: Június 9-én európai választás, nyerjük meg ezt is! + videó

Orbán Viktor: Június 9-én európai választás, nyerjük meg ezt is! + videó

Húsz éve minden európai választást megnyertünk. Mi vagyunk Magyarország és Európa legsikeresebb politikai közössége. Nem tűzhetünk ki kisebb célt, azt javaslom, nyerjük meg ezt is – fogalmazott Orbán Viktor miniszterelnök abban a videóban, amelyet a közösségi oldalára töltött fel, és amely egy részlet a kormánypártok pénteki európai parlamenti kampánynyitóján elhangzott beszédből.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!