2017. december 13.,
szerda, Luca, Otília napja

Rászálltak az iskolaigazgatóra a tüntetés után

2016. február 16., kedd 19:20, frissítve: kedd 20:00

Vizsgálatot indított a Klik a február eleji miskolci pedagógustüntetés miatt.

E-mailben kérte számon a zuglói Teleki Blanka Gimnázium igazgatóját a Klik zuglói tankerületi vezetője, hogy miért csatlakoztak a miskolci pedagógustüntetéshez az iskola tanárai, és miért maradtak el a délutáni órák.

Pukli István a Hír TV-nek azt mondta: egy munkanapja volt arra, hogy mintegy 40 oldalnyi dokumentumot, osztálynaplókat és jegyzőkönyveket küldjön el a Kliknek. A Teleki Blanka Gimnázium igazgatója azt mondta, nem érti, miért ilyen sietős a dokumentumok benyújtása, és azt sem, hogy miért van ezekre szükség.

„A mai napon egyébként írtam egy válaszlevelet a tankerületi igazgató úrnak, amelyben felhívom a figyelmét arra, hogy 30 nap áll rendelkezésre az ilyen ügyek kivizsgálására, tehát nem értem, hogy miért ilyen szoros a határidő, nem értem, hogy mire jó ez, hogy ilyen gyorsan kéri be ezeket a dokumentumokat, valamint felhívtam a jogaimra a figyelmét, és, hogy amennyiben indokolatlan joghátrányokozás vagy lejáratás zajlana esetemben, akkor megteszem a szükséges jogi lépéseket” – mondta el Pukli István.