2021. január 21.,
csütörtök, Ágnes napja

Rákay Philip: Modern bolsevizmus Baranyi Krisztina BLM-szoborterve

Magyar Nemzet

2020. november 29., vasárnap 11:44

Rákay Philip közösségi oldalán tette helyre Ferencváros baloldali polgármesterének, Baranyi Krisztinának a napokban nyilvánosságra került tervét, miszerint a kerületben szoborkompozíciót állítanak az éppen szobordöntéseiről, gyújtogatásairól, erőszakos utcai zavargásairól hírhedtté vált Black Lives Matter-mozgalom tiszteletére.

Rákay Philip bejegyzésében így fogalmazott: „Hiába, Baranyi Krisztina érti a szélsőbalos-liberálbolsi idők szavát. Vagy egyszerűen csak elmeroggyant. Bár a kettő inkább kézen fogva jár…

Mégis mi más magyarázata lehet még annak, ha valaki 2020 Magyarországán polgármesterként annak érzi nyomasztóan nagy társadalmi igényét, hogy a Black Lives Matter nevű, radikális, szélsőbalos mozgalomnak – amely az ANTIFA nevezetű, Soros által pénzelt, gyilkos terrorszervezettel karöltve lángba borította az USA-t – szoborcsoportot állítson?

Mi közünk is van nekünk mindehhez? Ha csak az nem, hogy a fizetett provokátorok hálózata így szeretné hazánkba is importálni a polgárháborús hangulatot megrendelésre előidéző, aljadék csőcseléket? Először csak szobor készül róluk, aztán majd megalakul a helyi újbalos tagozatuk is? A recept elvégre ott van a hálózatnál, már csak meg kell szervezni a magyar változatot, ugye?

Krisztina kerületi főnéni persze nem áll meg félúton. Őt nem olyan fából faragták – baltával… A készülő emlékmű ugyanis – szigorúan a modern, haladó értékek jegyében – több legyet is agyonütne egy csapásra, így az LMBTQIJKLMNOPRST… problémakörére is reflektálni kíván.

Szépen összekerül minden, ami valahol a mélyben bizony összetartozik: a BLM, az ANTIFA, az LMBTQI harcosai, és egyéb gender-idiotizmus hirdetők, együtt az anarchista barmokkal… Amikor a kisebbség devianciája hangos, erőszakos agresszivitással párosulva, bármilyen eszközzel rákényszerítené magát a többségi társadalomra, majd előbb-utóbb kötelezővé is tenné saját kibillent világát… Modern bolsevizmus ez, kár is szépíteni!

S ezt a kizökkent világot szolgálja az a pályaműveket elbíráló, roppant szakmai zsűri is, amely az alábbi elmebeteg, bár esztétikainak álcázott mondatfüzért bírta megkomponálni, íme:

“Egy olyan köztéri emlékműszobor parafrázis, amely jelenleg is aktuális társadalmi és politikai kérdéseket érint és hoz játékba: Black Lives Matter, az LMBTQ-val kapcsolatos, a társadalomban élő előítéletek. A szobor térdelő gesztusa a köztéri szobordöntési mozgalmakra is utal, a műalkotás mindenkori helyzetéről is elgondolkodtat.”

„Térdelő gesztusa”, hát persze. Már látom magam előtt, ahogy a szélsőliberális főidióták és identitászavaros követőik térden csúszva együtt vezekelnek a BLM mozgalom emlékműve körül, majd könnyezve megkoszorúzzák az ismeretlen transzvesztita szobrát. Beteg kretének…”

Magyar Nemzet