2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Bayer show

Következik:

Vezércikk 14:00

Belföld

Rákay Philip: Milyen levelet ír egy államférfi és milyet a hazaárulók?

A levél műfajának komoly hagyományai vannak a magyar irodalomtörténetben és persze történelmünkben is. Gondoljunk csak Mikes Kelemen szívszorító törökországi leveleire, vagy épp a Petőfi Sándor és Arany János gyönyörű barátságát dokumentáló levelekre, és a sort hosszan folytathatnánk.

  • Rákay Philip: Milyen levelet ír egy államférfi és milyet a hazaárulók?

Ezeket az írásműveket egyvalami biztosan összekapcsolja: mindent elárulnak írójuk pillanatnyi kedélyállapotáról, de emberi minőségéről is.

Levelek manapság is születnek. Más korban, más díszletek között, más motivációval, ám éppoly árulkodóak, mint évszázadokkal ezelőtt. Ma is tűpontosan kiolvasható belőlük, ki kicsoda...

A napokban két fontos, kordokumentumként értelmezhető levél is született. Az egyiket Orbán Viktor írta, válaszul Soros György hazánk és Lengyelország elleni kirohanására. Csöndben jegyezzük meg, hogy a miniszterelnöki válaszra úgy tűnik nem volt kíváncsi a Project Syndicate nevű kanális - ahol a Soros-féle agymenés eredetileg megjelent - ezért nem is volt hajlandó közölni azt. Ennyit a szabad véleménynyilvánításról, a’ la liberális Európa...

Orbán Viktor e levélben nem pusztán a hazánkért, de Európa maradék értékeiért, a keresztény szabadság megvédéséért, a nemzetállamok megerősítésének fontosságáért emel szót, elítélve a teljes önfeladás és önfelszámolás életveszélyes politikáját. Orbán - államférfihoz méltó módon - húzza meg a vészharangot, figyelmeztetve Európát a mindannyiunkra leselkedő veszélyre.

http://www.miniszterelnok.hu/europa-nem-hodolhat-be-a.../

A másik levelet elvtelen pillanatemberkék jegyzik, jelesül: Dobrev Klára, Gyöngyösi Márton, Ara-Kovács Attila, Molnár Csaba, Rónai Sándor és Ujhelyi István. Ők is tollat ragadtak, s bizony ebben a mozzanatban is tökéletesen benne van minden, ami az ő lényegük:

Az identitást vesztett, mindig kényszeresen valahová, valamilyen idegen erőtérhez törleszkedni vágyó, vállveregetésre szomjazó, pitiáner nímandok hazaárulása.

A feljelentő házmesterkoalíció egy német lapnak írott levele szerint, Európának - Hitler és Sztálin után - ma Orbán Viktorral kell szembeszállnia.

Hát, ide sikerült eljutnia mára a jobbikos, zsidólistákról álmodó Gyöngyösi Mártonnak, és az emberiesség elleni bűncselekmények egész sorát elkövető, gyilkos kommunista, Apró Antal unokájának, a ma haladó, européert játszó Dobrev Klárának. Karöltve a futottak még kategória fent említett politikai selejtjeivel.

https://www.zeit.de/.../viktor-orban-ungarn-eu-haushalt...

Ha tudunk, azért nyugodjunk meg egy pillanatra, bár tényleg nem könnyű! S gondoljunk például 1456-ra! A nándorfehérvári diadal tiszteletére zúg minden délben a harang szerte a világon, s ez akkor is így van, ha erre ma már alig emlékszik valaki.

A lényeg, hogy legalább mi tisztában legyünk azzal, mit köszönhet az öreg kontinens Hunyadi János Európát mentő, bátor magyarjainak, vagy pont 500 esztendővel később, az ’56-os szabadságharc hőseinek...

És azt se feledjük, ki milyen testtartással, és melyik oldalon harcol aktuális, napi ütközeteinkben!

HAJRÁ MAGYAROK!!!

 

Rákay Philip

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Tragédia történt Ágasegyháza közelében + videó

Tragédia történt Ágasegyháza közelében + videó

Halálos baleset történt szombaton az 5301-es úton Ágasegyháza közelében - közölte a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság az MTI érdeklődésére. A baon.hu úgy tudja, egy fiatal sofőr volt az áldozat.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Megvan Csire Zsuzsi temetésének időpontja

Megvan Csire Zsuzsi temetésének időpontja

A múlt hétfőn elhunyt Csire Zsuzsi, a szívbeteg debreceni lány. A tragédiát követően, pénteken az édesanyja a közösségi oldalán tette közzé, hogy mikor lesz a fiatal lány végső búcsúztatása - írja a haon.hu.
Orbán Viktor: Június 9-én európai választás, nyerjük meg ezt is! + videó

Orbán Viktor: Június 9-én európai választás, nyerjük meg ezt is! + videó

Húsz éve minden európai választást megnyertünk. Mi vagyunk Magyarország és Európa legsikeresebb politikai közössége. Nem tűzhetünk ki kisebb célt, azt javaslom, nyerjük meg ezt is – fogalmazott Orbán Viktor miniszterelnök abban a videóban, amelyet a közösségi oldalára töltött fel, és amely egy részlet a kormánypártok pénteki európai parlamenti kampánynyitóján elhangzott beszédből.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!