2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Sissi zsiráfjától a biodómig 03:00

Ráfeküdt a 12 éves lányára és teherbe ejtette

2017. június 20., kedd 01:16, frissítve: kedd 07:47

9 év fegyházra ítélték azt a férfit, aki erőszakkal ejtette teherbe 12 éves lányát. Védője arra hivatkozva fellebbezett, hogy a DNS-vizsgálat nem zárta ki, hogy nem a férfi, hanem 15 éves fia követte el az erőszakot.

Két éve, Tápiószőlősön történt a bűncselekmény. Az apa egyedül volt otthon a gyerekeivel. Fiát boltba küldte, lányával pedig erőszakoskodni kezdett. Fogdosta, lefogta, ráfeküdt, majd megerőszakolta a 12 éves lányt, aki teherbe esett. Mivel megfenyegette a sértettet, így az nem szólt az esetről, ám az anyja észrevette, hogy várandós. A magzatot végül elvetették. Az ügyész a genetikai vizsgálat eredményét nevezte a legerősebb bizonyítéknak.

„Egyértelműen kizárta, hogy más lehetett volna a gyermeknek a vér szerinti apja, mint a vádlott. Itt nagy hangsúlyt kapott abból a szempontból, hogy esetleg családon belül, de ezt a jelenlegi technikai eszközök és módszerek is biztosítják, illetve egyértelműen lehetővé teszik azt, hogy meghatározzák azt, hogy ki nem lehet a gyermek apja” – magyarázta Szegedi András, a Pest Megyei Főügyészség ügyésze.

A védő szerint a DNS-vizsgálat eredménye megkérdőjelezhető, hiszen az elkövetők közül nem zárta ki a sértett bátyját.

„Egy nagyon érdekes megállapítást tett még a szakértő a kiskorú L. Róbert esetében. Rögzíti a jegyzőkönyv, illetőleg úgy nyilatkozott a szakértő, hogy két tulajdonságon volt eltérés, majd rögzíti, hogy kettő felett, tehát két tulajdonságban való eltérés felett egyértelmű a kizárás” – állapította meg Finta Eszter ügyvéd.

A vádlott az utolsó szó jogán új esélyt kért a bírótól.

„Én egy nagy érzelmi válságban vagyok most. Édesapám kórházba került, családom széthullott, és hát én szeretnék egy új életet kezdeni. Egy új emberként” – mondta L. Róbert vádlott.

L. Róbertet végül bűnösnek találta a bíróság, 9 év szabadságvesztést kapott, melyet fegyházban kell letöltenie.

„Nem visszaeső, ezért részesülhet a feltételes szabadság kedvezményében, amely kétharmad, tehát a 9 évnek a kétharmada, és ebbe még beleszámítódik az előzetesben letöltött két év” – részletezte Budapest Környéki Törvényszék bírója, Szalay Csaba.

A védő fellebbezett, így az ítélet nem jogerős. A vádlott előzetes letartóztatásban marad.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!