2019. április 25.,
csütörtök, Márk napja

Puzsér újabb vitát váltott ki a baloldalon

Hír TV

2019. február 5., kedd 22:49, frissítve: kedd 23:30

Két nap kellett, hogy a mérsékelt részvétel mellett lezajlott főpolgármesteri előválasztás után újabb vita alakuljon ki a baloldalon. Most az LMP által támogatott Puzsér Róbertnek nem tetszenek a második forduló online szavazásának feltételei, holott a lebonyolítás feltételeit még tavaly közös nyilatkozatban rögzítették.

 Gyöngyösi szerint a 21. századi pártokat az különbözteti meg a régebbiektől, hogy nem kezelnek minden problémát ideológiai alapon és képesek a párbeszédre. A Jobbik alelnöke a közelgő Európa Parlamenti választásokkal kapcsolatban egyértelműen kijelentette, májusban szeretne mandátumot nyerni.

„Én jelöltként beterjesztettem a saját önéletrajzomat és a saját koncepciómat a párt elé, és hajlandó vagyok megmérettetni magam ebben a küzdelembe, de az EP listánkról még nem döntöttünk. én úgy gondolom, hogy külpolitikusként az Európai Parlamentben is meg fogom találni a hozzám illő feladatot” – mondta Gyöngyösi Márton. 

Puzsér a 21. századi pártokkal kapcsolatban arról beszélt, azt tekinti ilyen pártnak, melynek nem sérelmei vannak, hanem ügyei. A főpolgármesteri előválasztás második fordulójáról azt mondta, szeretne részt venni, de az MSZP fel akarja rúgni a megállapodást. Vitatják hogy az előzetes regisztrációt milyen formában kell teljesíteni.

„Nincs vita, megállapodtunk. Megállapodtunk, de természetesen a szocialisták igyekeznek kihátrálni, igyekeznek ügyeskedni, ahogyan azt tőlük megszoktuk… nem kell ezen meglepődni. Ők ilyenek, mindig ezt csinálják. Valamit mondanak, hát igazán nem nagyon szabad adni a szavukra” – nyilatkozta Puzsér. 

A rendező LMP társelnöke úgy látja a múlt század pártjai nem tudnak választ adni a jelen kihívásaira.

„Egyértelműen nem az határozza meg, hogy egy párt 21. századi pártnak tekinthető vagy nem, hogy mikor alapították ezt a pártot, hanem az, hogy felismeri azokat a globális kihívásokat, amivel most szembesülünk mindannyian, és képes megfogalmazni megfelelő válaszokat ezekre a kihívásokra” – véli Keresztes László Lóránt.

A fórumon, melyen csak előzetes regisztrációval lehetett részt venni, mintegy 200-an vettek részt.