2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Vezércikk 03:00

Belföld

Próbapert indítana Soros Magyarország ellen

Soros György felszólította az Európai Uniót, hogy ne adjon pénzt Magyarországnak. Az amerikai milliárdos azt szeretné, ha Brüsszel példát statuálna hazánkkal, és próbapert indítana ellene. Soros azután adott ki közleményt, hogy az Unió bírósága a Közép-európai Egyetem mellé állt. Karácsony Gergely főpolgármester már úgy nyilatkozott, hogy Budapest boldogan visszafogadná a Közép-európai Egyetemet. A Fidesz szerint, ahogy azt már megannyiszor láthattuk, az amerikai tőzsdespekuláns brüsszeli embereinek közreműködésével hajtja végre a Hazánk elleni támadásokat.

  • Próbapert indítana Soros Magyarország ellen

Az Európai Unió Bíróságának keddi, Magyarországot elmarasztaló ítélete után azonnal megmozdultak a balliberális erők.

Soros György, a Közép-európai Egyetem alapítója nem sokkal a döntés meghozatala után közleményt adott ki. A tőzsdespekuláns ebben azt írta, az Európai Uniónak nem szabad pénzt folyósítania Magyarországnak.

 

Sőt, az amerikai milliárdos azt szeretné, ha Brüsszel példát statuálna hazánkkal, és csak abban az esetben nyújtana anyagi forrást Magyarországnak, ha a kabinet engedelmeskedik a Közösség akaratának.

Közleményében felszólította az Európai Uniót, hogy indítson próbapert Magyarországgal szemben.

A befektető úgy fogalmazott, "az Orbán-kormány továbbra is tapossa az uniós jogot". Szavai szerint a kabinet legújabb áldozata pedig - ahogy ő írta: "a világhírű Színház- és Művészeti Egyetem".

Soros annyira sietett, hogy véleményét megossza, hogy véletlenül kihagyta az intézet nevéből a Filmművészeti szót.

A Közép-európai Egyetem rektorhelyettese szerint jó döntés született. Fodor Éva az ATV Egyenes beszéd című műsorában azt mondta, még nem tudják, igényelnek-e kártérítést.

Azt viszont nem rejtette véka alá, hogy személy szerint Orbán Viktor miniszterelnököt tartják felelősnek a CEU Bécsbe költözése miatt.

A magyar ellenzék részéről a főpolgármester méltatta az ítéletet. Karácsony Gergely közösségi oldalán azt írta: Budapest boldogan fogadná újra a Közép-európai Egyetem tanulni és tanítani vágyó polgárait

Szerinte a kormány hazug propagandával elüldözte az egyetemet.

Karácsony hozzátette: a CEU Bécsbe költözésével az ország és Budapest is szegényebb lett, a főváros korábbi vezetése pedig mindehhez némán asszisztált.

 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!